Toate masinile care intrã, din Defileul Jiului, în Petrosani sunt inspectate si trec peste un covor îmbibat cu solutii.  Este o mãsurã impusã de situatia epidemiologicã existentã, la limita  judetului Hunedoara, cu judetul Gorj, pe teritoriul Judetului Gorj fiind raportatã aparitia unui focar de Pestã Porcinã Africanã.
Prefectul judetului Hunedoara, Fabius Tiberiu KISZELY, a convocat în sedintã extraordinarã Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã a Judetului Hunedoara (Centrul Local de Combatere a Bolilor), având urmãtoarea ordine de zi si a cerut rapoartele cu privire la focarele de Pestã Porcinã Africanã (P.P.A.) din tarã si le-a cerut celor de la DSVSA Hunedoara sã facã o prezentare a planului de mãsuri pentru combaterea pestei porcine africane, plan adoptat de cãtre Centrul National de Combatere a Bolilor la data de 24 iulie 2019. „Având în vedere situatia epidemiologicã din judetul Gorj, sub raportul  pestei porcine africane, se instituie starea de alertã epidemiologicã  permanentã pe teritoriul judetului Hunedoara,  conform Legii nr. 215/2004 si au fost aprobate urmãtoarele mãsuri: convocarea Unitãtilor Locale de Sprijin (ULS) municipale, orãsenesti  si comunale, cu participarea Fondurilor de vânãtoare, stabilirea responsabilitãtilor pentru membrii componenti a ULS în scopul depistãrii precoce si combaterii rapide a focarelor de boalã ce pot apãrea la populatiile de animale de pe teritoriul localitãtii, interzicerea miscãrii din si în afara judetului a tuturor speciilor de animale  fãrã cercetare sanitarã  veterinarã, precum si intensificarea controalelor pe drumurile publice în colaborare cu reprezentantii M.A.I. pentru toate transporturile de animale, carne, produse si preparate carne de porc”, se aratã în comunicatul remis presei de Prefectura Hunedoara.
Una dintre mãsurile impuse este, în prezent, organizarea unui filtru  permanent în zona Petrosani asigurat de  consilieri D.S.V.S.A. în colaborare cu I.P.J. Hunedoara, unde se efectueazã dezinfectia mijloacelor de transport care vin dinspre judetul Gorj sau se îndreaptã înspre judetul Gorj.
Diana Mitrache