Senatorul Cristian Resmeritã estimeazã cã abia anul viitor vor demara lucrãrile la drumul spre Herculane

 

Lucrãrile la drumul spre Herculane ar putea începe doar anul viitor. Este anuntul fãcut de senatorul PSD, Cristian Resmeritã, cel care considerã cã anul acesta este aproape imposibil cã lucrãrile sã înceapã.
Licitatia ar urma sã se termine undeva în toamnã, astfel cã nu se pot executa lucrãri în anotimpul rece.
“Drumul spre Herculane este scos la licitatie dar nu stiu dacã existã sanse ca anul acesta  sã se poatã apuca efectiv de lucru pentru cã este o lucrare foarte mare. Licitatia, dacã nu vor fi  contestatii, se va termina în  septembrie, octombrie iar atunci nu prea te mai poti apuca de lucru”,  a declarat Cristian Resmeritã, senator PSD.
Compania Nationalã de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a transmis cãtre SICAP anuntul de participare  pentru procedura de atribuire prin licitatie deschisã având ca obiect proiectarea si executia lucrãrilor la tronsonul „Drum de legãtura DN 66A km 47+600 – 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna”. Procedura a debutat la începutul lunii iunie. „Drum de legãturã DN 66A km 47+600 – 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna” este parte  componentã a drumului national DN 66A si face legãtura între Câmpu lui Neag si Valea Cernei, legând practic localitãtile din Valea Jiului cu statiunea Herculane. Valoarea estimatã a contractului este de 243,07 milioane de lei fãrã TVA, precizeazã CNAIR. Drumul national DN 66A este asfaltat pânã la Câmpu lui Neag, continuându-se apoi cu drumul forestier, accesul traficului auto fiind posibil numai pe anumite portiuni. Traseul, de 19 kilometri,  strãbate masivul Retezat si unele zone de protectie ecologicã din Parcul Natural Domogled. Primele încercãri de modernizare dateazã din anul 2007. Durata contractului este de 36 luni, din care 8 luni perioada de proiectare (include Proiectul pentru Autorizatia de construire) si 28 luni perioada de executie lucrãri.
Cosmin BACIU

4 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã estimeazã cã abia anul viitor vor demara lucrãrile la drumul spre Herculane

 • 11 august 2019 la 20:32
  Permalink

  Motive se pot gasi sa nu se asfalteze drumul spre Herculane sau sa se amane dupa alegerile de anul viitor . Dar drumul DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa si spre Transalpina cand se va moderniza ???

  Răspunde
 • 11 august 2019 la 22:05
  Permalink

  Atunci vin si pensiile recalculate ! Mincinosii !!!

  Răspunde
 • 12 august 2019 la 16:38
  Permalink

  Nici morti nu vrem sa renuntam la pangarirea naturii degeaba, chiar daca specialisti din toata lumea ne cer sa nu repetam greselile din tarile lor:
  https://vimeo.com/350689234

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.