În acest week-end, la Petrosani ajung mari glorii ale  fotbalului românesc, care au  pornit în lume, de aici, din Petrosani.
Sunt mai multe evenimente ce vor fi marcate la sediul primãriei si la stadionul ce va lua numele celui care a fost Petre Libardi, iar primarul din Petrosani ne spune cum se vor derula evenimentele.
„Sâmbãtã, de la orele 10,00, în sala de marmurã a primãriei din Petrosani vom avea o festivitate de premiere a fostelor glorii de la Jiul Petrosani, dupã care vom merge la Stadionul Jiul, unde vom dezveli acea tãblitã pe care scrie numele stadionului, ce va fi Petre Libardi si va fi un meci demonstrativ, în jurul orei 12,00 – 12.30, în care fostele glorii vor fi prezentate si vor intra pe terenul de fotbal”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Jiul nu prea mai are echipã, dar sunt planuri si primarul vorbeste cu optimism despre un viitor timid în acest sens.

„Nu mai performeazã în Divizia A, dar începem sã reconstruim aproape de la zero, ceea ce a însemnat Jiul Petrosani. Echipa este  la Clubul sportiv municipal, vom încerca sã atacãm Diviza C pentru anul viitor. Sã sperãm cã reusim sã mai aducem vreo 2, sau 3 bãieti din Petrosani, care joacã la alte echipe de aici, sã întãrim echipa. Antrenorii se vor ocupa de echipa, dar accentul îl vom pune pe copii si juniori”, a mai adãugat  primarul Iacob Ridzi.
Vor fi, dupã cum spun organizatorii aproape 100 de invitati, fosti fotbalisti, arbitri, medici, antrenori si preparatori care, de-a lungul timpului, au venit  aici, al Jiul Petrosani.  Cei care vor sã îsi aminteascã sunt asteptati în Lunca Jiului, la stadion, la un meci si la prezentarea lor.
Diana Mitrache