Cum vrea conducerea CEH sã “fenteze” conformarea la mediu a Termocentralei Mintia?

Productia de cãrbune de la minele din Valea Jiului este la limita inferioarã.  Niciodatã nu s-au înregistrat productii atât de mici, iar pentru a asigura functionarea termocentralei de la Mintia, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a recurs, din nou, la importuri. De aceastã datã,  cãrbunele este adus din Indonezia.
Mai mult, cãrbunele din Indonezia are si o concentratie scãzutã de sulf, ceea ce nu duce la o poluare masivã, în conditiile în care termocentrala de la Mintia nu îndeplineste conditiile de mediu.
“Dacã Termocentrala Paroseni este astãzi singura din tarã conformã la conditiile actuale de mediu, Termocentrala Mintia poate fi singura din tarã conformã la conditiile de mediu negociate pentru 2021, cu o singurã conditie si anume aceea de a arde un  cãrbune cu continut redus de sulf”,  spune Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
Pentru testarea  cãrbunelui indonezian se efectueazã teste de cãtre un institut din Bucuresti. Zilele acestea trebuie sã fie emise rezultatele, însã potrivit informatiilor cãrbunele din Indonezia are o  calitate superioarã fatã de cel din Valea Jiului.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „Cum vrea conducerea CEH sã “fenteze” conformarea la mediu a Termocentralei Mintia?

 • 1 august 2019 la 21:36
  Permalink

  Solutia asta e produsul specialistilor de la Mintia? Mai vorbim !

  Răspunde
 • 1 august 2019 la 22:57
  Permalink

  ce sa fenteze? viata lor a copiilor si a nepotilor lor asta vor? sunt inconstienti dar ce conteaza viata unor copii nevinovati banii conteaza si functiile bine platite ale sefilor ca vorba aceea muncitorul i-a praful de pe tobe

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.