Senatorul Cristian Resmeritã: „În minerit se vor face sute de angajãri”

Chiar dacã în momentul de fatã situatia Complexului Energetic Hunedoara nu este una bunã, în sistemul minier se simte o lipsã acutã a fortei de muncã, urmeazã a se realiza angajãri. Senatorul Cristian Resmeritã este de pãrere cã în minerit se vor face multe amgajãri care sã acopere deficitul fortei de muncã.
Acesta explicã facptul cã dacã în urmã cu ceva timp nimeni nu dorea sã se angajeze la minã din cauza conditiilor grele, acum lumea este atrasã de banii pe care îi vor lua în momentul în care vor iesi la pensie beneficiind de aceastã nouã lege.
„În legãturã cu exploatarea cuartului, la momentul de fatã nu s-a mai discutat nimic. Sunt foarte multe zãcãminte de cãrbune si vedeti ce mult ne-am chinuit sã tinem Lupeniul si Lonea pe exploatare pentru cã acolo existã cãrbune chiar dacã unii în 2016 au vrut sã închidã aceste exploatãri în câteva luni. Câte odatã statul român parcã doreste sã închidã ceea ce are si nu sã exploateze. Si mina Lonea dacã nu s-ar închide si ar merge pe o normalitate ar angaja în fiecare sãptãmânã oameni pentru cã oamenii ies la pensie si veti vedea ce probleme vor fi acum cu oamenii care vor trebui sã se încadreze în locurile de muncã pentru cã inclusiv pe legea 135 sunt oameni care au muncit si vor iesi la pensie. Dacã vor iesi multi la pensie si pe aceastã lege si pe cea normalã, adicã pe 155, în momentul în care împlinesc 45 de ani locurile vor rãmâne neacoperite iar atunci vor trebui sã se facã sute de angajãri în mineritul din Valea Jiului pentru cã altfel nu v-a putea sã functioneze. Sunt convins din ceea ce vãd cã este o dorintã foarte mare a oamenilor de a se angaja în minerit. Dacã în urmã cu ceva ani erau locuri de muncã dar nu se angajau din cauza conditiilor grele, în momentul de fatã datoritã posibilitãtii de a lua o pensie bunã într-un interval de timp scurt, dupã 15 ani de muncã sunt foarte multi care au 10, 12 ani si care doresc sã se încadreze. Eu am încurajat si încadrarea pentru cã, chiar dacã au plecat cu ordonantã, fatã de cei care vin acum si nu stiu este recomandat sã bagi în minã pe cineva care are experientã cu o persoanã care nu are. În urmã cu o lunã de zile am avut o pozitie fatã de Ministerul Energiei si fatã de responsabilul din acest minister si vãd cã acum nu mai întâlnesc atâtea piedici pe care chiar omul nostru le punea. S-a intrat pe un fãgas normal, chiar dacã în actele ministerului scrie de concedieri colective dar la CEH nu s-au fãcut concedieri colective.
Oamenii care au plecat din sistem au plecat iesind la pensie”, a declarat Cristian Resmeritã senator PSD.
În cursul acestei luni Presedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea “Resmeritã”. Senatorul PSD, Cristian Resmeritã a initiat un proiect, care între timp a devenit lege dedicate minerilor din Valea Jiului.
Cosmin BACIU

15 comentarii la „Senatorul Cristian Resmeritã: „În minerit se vor face sute de angajãri”

 • 1 august 2019 la 18:57
  Permalink

  se vor face sute, mii de angajari, conditia de baza e sa fie membrii psd, mai nou sa fie si pensionari mineri,sa fie batrani, tinerii nu au acces, traiasca partidul mult iubit, deja m-a apucat greata si o sa vomit pe primul PSD_ist

  Răspunde
   • 1 august 2019 la 23:15
    Permalink

    cat timp mai sunt bani la bugetul statului se fac angajari si se vor primii salariile indiferent daca dam o lopata s-au o tona de carbune

    Răspunde
    • 9 august 2019 la 09:18
     Permalink

     Da da se vede. Prima angajare a început cu Brânz? pensionarul. A fost angajat ing ?ef la CEH. Oare a dat concurs pe post sau a supt ceva?

     Răspunde
  • 3 august 2019 la 10:33
   Permalink

   D le senator. Las? mineritul.. Ca nu ?tii cu ce se m?nânc?. Tinerii nu vor sa între în mina.. La fronturile de lucru securitatea muncii e zero.

   Răspunde
   • 7 august 2019 la 01:53
    Permalink

    Psd un partid corupt si vandut pana-n maduva oaselor ,

    Răspunde
 • 1 august 2019 la 19:12
  Permalink

  se vor face angajari pe dracu. minele Lonea si Lupeni au continuat activitatea si rezultatele se vad.
  cel mai scazut nivel al productiei din valea jiului. nu pot sustine un(1) cazan in functiune.
  Rasmerita asta ar trebui pus la zidul infamiei si nu votat.

  Răspunde
 • 1 august 2019 la 23:04
  Permalink

  nu vad ce pensie buna ar fii dupa” doar „15 ani de munca,mai ales la un electrician s-au lacatus

  Răspunde
 • 2 august 2019 la 17:35
  Permalink

  Se vor angaja viitorii lipitori de afise,doar urmeaza trei campanii electorale!

  Răspunde
 • 2 august 2019 la 19:49
  Permalink

  Pinocchio e copil mic pe langa Razmerita.Asta minte in miez de vara la 33 grade de ingheata apa instantaneu.Valea jiului a ajuns o epava in mandatele lui de parlamentar si el o da intr-una cu minciunile de te doare mintea nu alta !

  Răspunde
 • 2 august 2019 la 20:45
  Permalink

  asa si cu recalcularile le a dat decizile si bani de pasti ca sa voteze cu psd pe 26 mai la uni pensonari,iar restul care a ramas cu recalcularile la grupe o sa primeasca decizile si pensile marite in octombrie ca sa o voteze pe dancila,,, asa ca de minciuni sant intoxicat cu virusul rezmerita psd,,,

  Răspunde
 • 5 august 2019 la 13:38
  Permalink

  Si bineinteles ca acesti sute de noi ”angajati” vor fi bine pregatiti, bine hraniti, bine motivati pentru inca 5 ani de mina pana in 2024. Ce frumos!

  Răspunde
 • 13 august 2019 la 05:57
  Permalink

  Ia de aici mai mincinosule …..Cu angajarile tale de cretin

  E oficial: România va avea o nou? central? pe gaze,articol aparut
  in 12 august in ziarul Cotidianul

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.