C.R.E.S.C – un program ce ajutã studentii sã scrie proiecte europene

Universitatea din Petrosani gãzduieste dezbateri pe tema proiectelor europene si cautã sã capaciteze tinerii pentru a le facilita accesul la scrierea proiectelor de acest fel. Este sansa lor si scopul pentru care studentii se pregãtesc.
„Proiectele Erasmus + lucreazã cu tineri si au legãturã cu educatia non-formalã ce stã la baza proiectelor si un lucru foarte important este implicarea tinerilor, participarea lor activã. Proiectele acestea nu pot fi doar pentru tineri, ci trebuie fãcute de tineri, pentru tineri ”, sunt doar câteva din multe secrete pe care cei ce au luat parte la dezbatere le-au aflat de la o expertã în domeniu. În fapt, invitata celor de la Petrosani a fost, de aceastã datã, Andreea Maris, care este în Suedia, iar acum este evaluator pe proiectele cu finantare europeanã.
„Este foarte încântatã sã împãrtãseascã din micile secrete care stau la baza câstigãrii unor proiecte cu finantare nerambursabilã. Adicã, vine în direct cu niste informatii, pe care, în alt context, nu le putem afla. Va fi o întâlnire utilã care, pe viitor va putea sã atragã alte fonduri europene, care sã sprijinire aceastã comunitate  sã crestem mai bine  împreunã”, a spus Felicia Andrioni, organizatoarea sesiunii de la Universitatea din Petrosani.
De fapt, cei care participã la aceste sesiuni sunt dintre cei care scriu sau vor sã scrie proiecte pe care sã ia banii europeni si cautã sã afle care sunt secretele  succesului. Se stie cã banii europeni pot fi câstigati usor, cu proiecte bine scrise, iar tocmai acesta este si scopul, principalii vizati fiind tinerii.
„Prin intermediul Bãncii Mondiale, se deruleazã aceste sesiuni de dezbateri lunare si este cea de a treia  de la Petrosani. Oameni de valoare sunt invitati sã împãrtãseascã din  experienta lor, care ar fi ingredientele succesului care au stat la baza realizãrii profesionale, iar beneficiarii directi sunt studentii UP, alte categorii profesionale, masteranzii si alte persoane interesate din comunitate”, a mai adãugat lectorul universitar Felicia Andrioni.
La final, organizatorii sperã ca mãcar unul dintre cei care participã la aceste sesiuni sã si scrie un proiect pe care sã ia bani europeni.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.