Blocul din municipiul Lupeni în cadrul cãruia planseul unui imobil s-a prãbusit în urmã cu aproape doi ani va fi modernizat.
În cadrul proiectului derulat pe fonduri europene, Bahtalo, edilii vor reface clãdirea, astfel încât sã asigure conditii de trai decente familiilor ce locuiau acolo.
“Am scos la licitatie în cadrul acestui proiect, blocul M1 scara care este mai defavorizatã unde locuiesc 20 de familii cuprinse în proiectul Bahtalo si vor avea conditii mult mai bune de trai în urma licitatiei. Lucrãm la mãsurãtori si cantitãti pentru cã este foarte dificil din cauza faptului cã scara aratã foarte rãu. Trebuie fãcut acoperisul si refãcut exteriorul,  trebuie puse usi noi, trebuie tras curentul electric pentru cã nu au. Vom îmbunãtãti pentru aceste 20 de familii conditiile de viatã dupã care în cea de-a doua etapã anul viitor vom gãsi alte 20 de familii pentru a beneficia de acest proiect”,  a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Blocurile sociale din Lupeni,  precum este si acela în care s-a întâmplat incidentul, sunt vechi de aproape 40 de ani si nu au fost reparate niciodatã.
Cosmin BACIU