Lupeni: un monument unic dedicat minerilor

Edilii din Lupeni au în plan sã modernizeze zona ansamblului statuar din parcul de la baza  spitalului, încercând sã mute interesul celor ce vin ca turisti în zonã si spre acest aspect.  Vorbim despre un plan de modernizare a ceea ce înseamnã acest loc si punerea sa în valoare, la nivelul la care trebuie ca sã fie recunoscut eroismul celor ce au cãzut în subteranele Vãii Jiului si în memoria celor ce au murit la Lupeni, rãpusi de regimurile totalitate din 1929, sau 1977.
„Atât în 1929, cât si în 77 am reusit sã dãm dovadã de fortã si ortacii si-au obtinut drepturile pe care atunci si le doreau. Vom face în asa fel încât, zona unde avem  monumentul minerilor de la spital, sã facem investitii anul viitor, ca sã avem acolo o zonã istoricã. Ne dorim  sã vinã turistii acolo si  vom construi o piatetã, cu flori si sã aducem respect minerilor”, a precizat  Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Ansamblul statuar a fost fãcut de marele sculptor Ion Irimescu, iar punerea sa în valoare va aduce un plus de interes pentru acest oras. Tot aici, ar urma sã aibã loc, ca în fiecare an, ceremoniile de depunere a coroanelor de flori, de Ziua Minerului, în plus, fatã de ceremoniile ce au loc în curtea unitãtii miniere.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Lupeni: un monument unic dedicat minerilor

  • 3 august 2019 la 09:11
    Permalink

    Sa mute interesul turistilor ce vin in zona si pe acest aspect ???!!!! Mai lingeti mult in gradina lui Razmerita,ca a inceput sa devina gretos ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.