Conducerea Institutului de cercetare de la Petrosani INCD INSEMEX cautã experti care sã valideze lucrãrile  ce intrã în cadrul simpozionului SESAM, pe teme de securitate si sãnãtate în muncã.
Este un simpozion international care atrage zeci de oameni cu lucrãri complexe, iar cercetãtorii de la Petrosani spun cã au nevoie de acesti experti cu ajutorul cãrora sã fie studiate toate lucrãrile. Pe site-ul institutiei, ca si pe mijloacele de comunicare, a fost postat un anunt potrivit cãruia Comitetul de organizare al SESAM 2019 solicitã profesorilor cu experientã, cercetãtorilor si altor profesionisti din diverse domenii de sãnãtate si securitate în muncã sã participe la ceea ce va însemna a revizui  documentele stiintifice prezentate pentru a  9-a editie a simpozionului international privind sãnãtatea si siguranta în muncã. Evenimentul va avea loc în Valea Jiului pe 3 octombrie 2019, iar parteneri sunt cei de la Universitatea din Petrosani.
INSEMEX organizeazã o nouã editie a simpozionului SESAM, editia de anul acesta fiind una jubiliarã, prestigiosul institut de cercetare din tarã aniversând 70 de ani de la  înfiintare.
Întregul simpozion are ca parteneri Universitatea din Petrosani, Inspectia Muncii si totul se va derula sub auspiciile Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, Academiei Oamenilor de Stiintã din România si Academiei de Stiinte Tehnice din România. Lucrãrile stiintifice transmise în conformitate cu tematica simpozionului, acceptate si prezentate în cadrul manifestãrii vor fi publicate cu acces deschis într-o publicatie indexatã în baze de date internationale importante pentru comunitatea academicã.
Diana Mitrache