Izolarea termicã a blocurilor din orasul Petrila a depins mult de banii de la Guvern. Sumele au fost stopate si edilii spun cã, dacã nu reusesc sã facã acum fatã, sigur pânã anul viitor lucrurile se vor stabiliza.

O parte dintre lucrãri au demarat chiar înainte ca edilii sã afle cã nu vor avea fondurile de la Guvern, dar ei mizeazã cã banii vor ajunge pânã la urmã la Petrila. „În bugetul pe 2012, de la Guvern trebuia sã ajungã 12 miliarde de lei vechi. Din pãcate, în august, când am finalizat noi

documentatia, nu au mai fost bani, dar am primit asigurãri cã vor veni banii anul viitor. Ne bazãm pe aceastã promisiune cã vor veni banii si facem lucrãrile”,a precizat Vasile Jurca, viceprimarul orasului Petrila.

Oamenii din mai multe blocuri au reusit sã se grupeze în asociatii de proprietari,sã strângã banii pentru cota-parte ce le revine si acum vor sta pentru cã de la Guvern nu mai vin fonduri. „Este vorba despre locatarii din 12 blocuri, la 10 dintre ele lucrãm si anul viitor vom finaliza cu bine acest program”, le promite viceprimarul Jurca, locuitorilor din Petrila.

Fondurile au fost sistate pentru toate administratiile locale din Valea Jiului si nu numai, însã, la Petrila, lucrãrile sunt deja licitate.

Diana Mitrache