Studiu pentru evaluarea potentialului turistic al municipiului Lupeni

Autoritãtile locale din municipiul Lupeni au comandat un studiu de  fundamentare privind evaluarea potentialului turistic al municipiul Lupeni.  30.000 de lei au alocat edilii din Lupeni pentru întocmirea  documentelor.
Este cunoscut faptul cã municipiul Lupeni, prin statiunea montanã Straja, detine un potential turistic ridicat. Statiunea aduce turisti atât pe timpul iernii, cât si pe timpul verii.  Documentul va  trebui sã releve analiza patrimoniului turistic existent si anume resurse turistice naturale si antropice, forme de turism, infrastructura turisticã si tehnicã.
„Pentru tot mai multi oameni, Lupeniul a devenit sinonim cu  turismul de calitate pe care-l construim în  statiunea turisticã  Straja, o perlã a Muntilor Carpati, un loc de poveste pe care, de asemenea, vã invit sã-l descoperiti, convins  fiind cã-l veti aprecia la adevãrata sa valoare”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.  Lupeniul este un  oras care s-a dezvoltat, în principal, datoritã industriei miniere.  Istoria noastrã si viata noastrã de zi cu zi, în ultimele douã secole,  au gravitat în jurul mineritului. Acum, sectorul minier este în restrângere, dar comunitatea localã cautã noi solutii de dezvoltare.
Cosmin BACIU

Advertisements