Abia reusiserã sã adune câinii de pe strãzi, sã tinã sub control fenomenul câinilor vagabonzi, si autoritãtile judetene s-au trezit cu Curtea de Conturi care a interzis finantarea acestui serviciu.  Maidanezii au revenit pe strãzi, sunt din ce în ce mai vizibili si autoritãtile judetene din ce în ce mai legate de mâini. Asta, dupã ce au finantat o vreme acest serviciu, iar acum primãriile singure nu mai fac fatã cheltuielilor.
„Consiliul Judetean are bunãvointã si a prins în buget 3,2 milioane de lei pentru lucrul acesta. Din pãcate, Curtea de Conturi nu ne-a mai dat voie sã finantãm acest serviciu, fiindcã acesta, conform Legii, le revine UAT-urilor si primãriilor de sector. Nicãieri în tarã, Consiliul Judetean, în afarã de Hunedoara, nu era implicat în acest serviciu”, a spus Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Mai mult, cei de la Consiliul Judetean, care nu au gãsit încã o solutie legalã, sunt constienti cã, fiecare zi în care nu actioneazã, aduce pe strãzi maidanezii. Iar asta se vede oriunde.
„Curtea de Conturi a spus cã, dacã am cheltui bani în continuare, ar fi ilegal. Nu au dat prejudiciu, dar nu ne mai dau voie clar sã cheltuim bani. Din cauza aceasta, Consiliul Judeetan s-a retras din asociatie, dar suntem constienti cã, dacã nu vom interveni, într-un fel sau altul, nu avem un cadru legal, serviciul de ecarisaj nu va putea sã functioneze cu banii  de la primãrii si atât”, a mai precizat administratorul public.
Curtea de Conturi a cerut stoparea finantãrii de cãtre Consiliul Judetean Hunedoara a serviciului de ecarisaj din tot judetul. Nu s-au constitut prejudicu sumele alocate pânã acum, însã, se cautã o solutie, fiindcã  deja ne-am trezit cu câinii pe strãzi, iar serviciul chiar a fost eficient.
Diana Mitrache