Una dintre cele mai degratate artere rutiere din Valea Jiului este cea care duce spre Crividia, un cartier aflat  mai sus de Mina Vulcan.
Strada este absolut ciuruitã de gropile ce se cascã zi de zi, iar oamenii care locuiesc în aceastã parte a orasului Vulcan au venit, si nu o datã, la primãrie sã cearã spijin. Pe acolo trec masini grele, de la minã, iar, mai nou, cele care au venit sã depoziteze tevile ce vor fi montate în proiectul transfrontalier BRUA, iar autoritãtile locale au decis sã astupe si sã peticeascã, deocamdatã, drumul. Lucrãrile au început joi dimineatã, iar primarul le cere oamenilor încã o pãsuire
„Sã aibã încã putin rãbdare. Am spus, am terminat cu plombele pe Nicolae Titulescu, pe DJ, prin oras si acum am începyt si înspre Crividia. Aici avem un alt proiect amplu pentru zona aceasta, iar acolo se va face completarea covorului de asfalt în zona betonatã a drumului, dar vor face si reabilitarea  integralã a drumului de pãmânt si piatrã, pânã la cel pe care CJH l-a finalizat în Crividia”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Primarul Gheorghe Ile spune cã nu are bani si nici nu intentioneazã sã repare mai bine drumul, pentru cã proiectul european ce urmeazã sã se desfãsoare acolo trebuie evaluat de experti si ar fi imposibil sã prevadã sumele necesare de la buget.
„Nu puteam acum si nici nu aveam fondurile necesare, pânã nu primim  fondurile de la Uniunea Europeanã pe proiectul GAL. Asteptãm sã vinã comisia sã vadã drumul, dupã care putem sã facem licitatia. Noi sperãm ca în toamnã sã facem licitatia si, anul viitor, în primãvarã, sã asfaltãm drumul si ceea ce facem acum, sperãm sã tinã pânã la primãvarã”, mai afirmã primarul.  Prin luna februairie, localnicii din Crividia au protestat la una dintre sedintele de consiliu local, pentru starea proastã a drumului. Sunt sute  de oameni care locuiesc în acest cartier aflat mai sus de mina Vulcan, pe  drumul ce duce spre Merisor, care au strâns semnãturi si care au cerut sã fie scosi din izolare. Proiectul pe  GAL (Grupul de Actiune Localã) are  valaorea de 220.528,03 de lei, din care administratia localã dã aproximativ 1.801,91 de lei, partenerii având si ei o parte din co-finatare de 4.321,72 de lei. Banii sunt pentru întocmirea strategiei de dezvoltare localã, iar una dintre cele 5 zone ce va fi  revigoratã este cea din Cartierul Crividia.
Diana Mitrache