Cum devii mai bun? Tabere motivationale, la Straja

Organizatorii de tabere de schi din iarnã, vin vara cu un nou concept si, la Strajã, în Valea Jiului, poti învãta sã fii mai bun.  Fie cã vrei sã slãbesti, fie cã vrei sã fii un bun temerar care stie tainele urcatului pe munte, fie cã vrei doar o tabãrã de  distractie, în care sã îti gãsesti cea mai bunã  variantã a ta, la Straja este locul ideal. Sunt astfel de tabere pentru toatã lumea, de la copii, la adolescenti si fiecare învatã câte ceva. Astfel, Straja  s-a umplut si vara si operatorii din turism spun cã au devenit rentabili, odatã cu dezvoltarea acestor  concepte. „Aproape la fiecare cabanã este câte o tabãrã. Noi avem toatã perioadã, încã din iunie, pânã la 1 septembrie, plin de copii ce vin în tabere. Sunt tabere tematice, unde se tine cont de  faptul cã, acei copii ce vin aici capãtã încredere în ei, sã învete tehnici de supravietuire, fac trasee montane. Se pune mare accent, inclusiv pe alimentatie, care sã fie sãnãtoasã, chiar sunt tabere specializate pe aceastã temã si copiii sunt învãtati sã gãteascã si apoi sã le spunã pãrintilor ce este sãnãtos sã gãteascã. Sunt folosite la maxim parcurile de aventurã si este bine cã, în 3 ani de zile, am reusit sã ocupãm cabanele vara, cã înainte era o perioadã moartã, în care trebuia doar sã dãm salariile si atât”, spune Emil Pãrãu, proprietar de pensiune.
Tabãra organizatã la munte îi atrage pe cei mici, fãrã exceptie, iar noi i-am mai gãsit cum fãceau pizza. Si nu una oarecare, ci din fructe de pãdure în loc de ketchup, pe blat de lubenitã, iar locul brânzei a fost luat de feliutele de banane, în timp ce sunca este doar o felie de piersicã. Si asta nu e tot. Pentru cã micutii supraponderali fac sport, merg pe munte,  vremea este bunã,  iar la final, îsi calculeazã kilogramele pierdute.
Si dacã nu sunt grasi si vin aici pentru distractie, atunci totul este minunat, pentru cã organizatorii ãi învãta ce este muntele si îi asteaptã la iarnã, la primele ore de schi, sau snowboard.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.