Municipalitatea Petrosani a derulat o a doua actiune de curãtenie a bazei sportive. Echipa fanion a Vãii Jiului, Jiul Petrosani, împlineste 100 de ani de la înfiintare.
Functionarii din cadrul Primãriei Petrosani au luat parte la ultimele pregãtiri înainte de startul manifestãrilor dedicate aniversãrii a 100 de ani de la înfiintarea Jiului.  Actiunea a fost voluntarã iar angajatii Primãriei Petrosani au reusit sã  primeneascã baza sportivã lãsatã, care a fost neglijatã pe perioada în care a fost încredintatã unui afacerist ce promitea relansarea echipei.
În luna august a acestui an se împlinesc 100 de ani de la înfiintarea echipei Jiul Petrosani, iar echipa fanion a minerilor are în palmaresul sãu o Cupã a României, participarea în cupele europene ori locuri meritorii în Divizia A. Echipa Jiul Petrosani a dat fotbalului românesc nume mari.
”Anul 2019 este un an important pentru Clubul Jiul Petrosani întrucât aniverseazã 100 de ani de la afilierea oficialã la fotbalul international,  100 de ani de când întreaga  mass-media discuta despre Petrosani datoritã fotbalului, si 45 de ani de când echipa a atins apogeul performantei, câstigând Cupa României si  participarea în Cupa Cupelor. În acest an centenar, pentru a evidentia istoricul clubului, activitãtile si rezultatele  obtinute de-a lungul timpului, Clubul Sportiv Jiul Petrosani organizeazã  manifestarea 100 de ani cu  Jiul Petrosani”, a precizat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu  Iacob Ridzi. Municipalitatea a alocat din bugetul local suma de 42.000 de lei pentru Centenarul clubului Jiul Petrosani.
Maximilian Gânju