Gazda evenimentului aniversar din 3 august va fi  stadionul din Lunca Jiului, inaugurat pe 1 august 1982 primind atunci numele ”Jiul”.
El a fost construit într-un interval de patru ani (1978-1982) ca urmare a disparitiei într-un incendiu produs pe 25 mai 1975 a celui vechi (actualul parc Carol Schreter) construit în 1922.
Ultimul meci pe vechiul stadion s-a  disputat în prezenta a 12000 de spectatori pe 9 iulie 1982 Jiul – Univ. Craiova 1-0 (gol I. Varga în min. 50). La vremea inaugurãrii sale, era singurul  stadion din România cu douã tribune acoperite, capacitatea pe gradene de lemn fiind de 35000 de locuri iar dupã  instalarea scaunelor în anul 2005, s-a redus la 15500 de locuri, plus peluzele. Ca date tehnice, complexul sportiv are o  suprafatã de 9 hectare,  18 stâlpi de sustinere a copertinei, 3 cabine de transmisii radiotv, hotel cu 70 de locuri, trei terenuri de fotbal cu gazon, teren de tenis si pistã de atletism.
De ce  ”Petre Libardi”?
Cele mai reprezentative orase din tarã au luat numele stadioanelor lor – care în majoritate pentru nume brand gen ”Tineretului”,  ”1 Mai”, ”23 August”, ”Municipal”, ”Orãsenesc” – unor nume care au marcat istoria portului local. Doar câteva exemple: ”Valentin Stãnescu” (fostul Giulesti din Capitalã), ”Ion Oblemenco” Craiova, ”Dr. Constantin Rãdulescu” Cluj, ”, ”Iuliu Bodola” Oradea, ”Dan Pãltinisan” Timisoara, ”Nicolae Dobrin” Pitesti ca sã nu mai vorbim de ”Santiago Bernabeu” din Madrid, ”Ferenc Puskas” din Budapesta sau ”Giuseppe Meazza” din Milano.
Cifrele lui Petre Libardi la Jiul sunt impresionante: 12 campionate la Jiul (1963-1975), 239 meciuri în campionat, 50 goluri marcate, cãpitan la finalele din 1972, 1974 si în Cupa Cupelor, international de Tineret… E suficient?
Igienizare totalã
Forte serioase din cadrul Primãriei au purces la finalul sãptãmânii trecute în incinta complexului sportiv încã (Jiul) fãcând o amplã actiune de igienizare, locul fiind abandonat din acest punct de vedere dupã plecarea celor de la ACS Energeticianul Tg. Jiu. S-au curãtat tribunele, scaunele aflate la tribuna I fiind pregãtite sã primeascã câteva mii de iubitori ai fotbalului, sâmbãtã 3 august.
GENU TUTU