Podul de peste Jiu, în zona Coloniei din Petrosani, acolo unde cândva se fãcea trecerea spre mina Dâlja, este acum un adevãrat pericol.
În fapt, zeci de oameni, soferi de masini, ori oameni ce nu au mijloace de transport sã se deplaseze spre oras, spun cã podul este acum destul de degradat si cã craterele ce s-au cãscat în asfalt, la îmbinarea drumului recent reabilitat de Consiliul Judetean, cu structura veche a podului, sunt uriase. Cel putin o gaurã din asfalt s-a cãscat si deja sunt victime care se plâng cã s-au accidentat acolo. „Asa gropi nu ati mai vãzut! Într-o zi se prãbuseste, poate”, ne-a spus un localnic din acea parte a Coloniei Petrosani.  „Pãi trec masini mari, cu lemne. Sigur cã e  stricat si rupt”, a spus o altã localnicã, în timp ce un alt bãrbat ne-a  vorbit chiar despre oameni care au avut de suferit  efectiv: „O vecinã de aici, o bãtrânã,  a cãzut si i-a întrat în gaura asta piciorul. Era sã si-l rupã si au scos-o niste bãieti. Spun cã e o bãtrânã de peste 80 de ani, dar nu intereseazã pe nimeni. Ãsta e drum? Aici trec masini si nu face nimeni nimic”, afirmã omul.
Podul este în custodia Primãriei Petrosani, iar edilii au spus cã vor remedia structura degradatã. „Sunt, în special, masini cu lemn si  cele de gunoi, care trec peste acest pod si care l-au degradat. Am luat legãtura cu cei de la Domeniul public si vom merge si vom remedia acea groapã, ce a apãrut între cele douã plãci ale podului, în rostul de dilatare si, în scurt timp, vom remedia aceastã problemã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Podul era în custodia celor de la Complexul Energetic Hunedoara, pe  vremea aceea al Regiei Autonome a Huilei, însã, dupã ce mina Dâlja s-a închis, a ajuns în atributiile primãriei Petrosani întretinerea lui. De altfel, artera ce duce spre fosta haldã de gunoi a fost reabilitatã de Consiliul Judetean Hunedoara, dupã ce acolo a fost depozitat gunoiul din toatã Valea Jiului, iar masinile grele tranzitau frecvent zona. Acum au rãmas masinile ce transportã lemn, cu tonaj mare, însã, podul abia dacã mai poate suporta sarcina, zi de zi.
Diana Mitrache