Descindere la escrocii care înselau prin metoda ”accidentul”

La operatiunea de prindere a escrocilor, care au înselat prin metoda ”accidentul” si hunedoreni, au participat si politisti din cadrul Biroului de Analizã a Informatiilor Hunedoara. Politistii au recuperat 18.000 de lei din prejudiciul total de peste 75.000 de lei
Cinci suspecti fãceau parte din gruparea infractionalã destructuratã la Sibiu, indivizii fiind cercetati în prezent pentru constituirea unui grup infractional organizat si  înselãciune în formã continuatã. Procrurorii spun cã indivizii au înselat persoane de pe raza judetului Hunedoara, Brasov si Sibiu. ”La începutul anului 2019, la nivelul judetului Sibiu s-a constituit o grupare infractionalã având ca scop desfãsurarea de activitãti pe linia sãvârsirii infractiunii de înselãciune „prin metoda  accidentul”, grupare din care  s-a stabilit cã fac parte inculpatii G.C., M.M.P., C.I.S., G.L. N. si G.V.A ., cu vârste cuprinse între 22 – 41 de ani, dintre care doi sunt recidivisti iar unul cu antecedente penale. Gruparea a fost constituitã de numitul G.C., la scurt timp dupã eliberarea acestuia din penitenciar, unde executase o pedeapsã pentru fapte similare, si a actionat în perioada ianuarie – iunie 2019 pe raza a trei judete: Sibiu, Brasov si Hunedoara, membrii grupãrii fiind implicati în comiterea a cel putin 12 fapte de înselãciune, prin „metoda accidentul”, si cauzând victimelor, persoane cu vârste cuprinse între 61-89 de ani, un prejudiciu total de aproximativ 75.000 de lei”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Tribunalul Sibiu, procurorul Ion Vestemean.

Anchetatorii mai spun cã indivizii îsi contactau victimele cu ajutorul telefonului la ore înaintate, târziu în noapte. Sub pretextul cã un membru al  familiei a avut un accident grav soldat cu deces sau vãtãmãri corporale, cereau bani pentru a ”rezolva” situatia. Pentru a nu fi prinsi, escrocii cumpãrau  telefoane pe care le foloseau o singurã datã, la comiterea unei fapte, si cartele telefonice pe care, de asemenea, le activau si le utilizau doar la comiterea unei fapte. Patru suspecti au fost arestati preventiv de  magistratii Tribunalului Sibiu.
Maximilian Gânju

Advertisements