COMUNICAT DE PRESA ALDE HUNEDOARA / Orice roman isi doreste ca presedinte pe cel mai experimentat, dar si cel mai valoros politician

Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a fost validat de forurile de conducere ale partidului drept candidat la alegerile prezidentiale.
„Am avut o lunga discutie cu colegii mei, o lunga dezbatere, in care le-am prezentat cateva dintre consideratiile care au stat la baza deciziei de a ma inscrie in aceasta cursa electorala. Le multumesc foarte mult colegilor pentru increderea pe care mi-au acordat-o. Acest lucru implica din partea mea o uriasa responsabilitate fata de ei, dar si fata de cei care isi pun sperante in candidatura mea, ma refer la cei care nu sunt membri ALDE, ci care sunt simpatizanti si care cred ca o astfel de candidatura este o solutie buna pentru viitorul Romaniei.
Avand in vedere modul in care actualul presedinte a reprezentat Romania in cei cinci ani aproape de mandat, nu cred ca merita sa i se mai acorde un al doilea mandat. In perioada mandatului pe care l-a avut, presedintele actual, din pacate, de la inceput si-a abandonat rolul de mediator si a devenit un fel de activist politic in vesta rosie la manifestatiile de strada, a inchis ochii sau chiar a incurajat abuzurile din justitie si abuzurile procurorilor, nu a fost capabil sa reprezinte Romania, sa ii promoveze interesele in cadrul Consiliului European. Practic, nu a facut mai nimic decat vizite externe costisitoare, cu o suita numeroasa, care presupune cheltuieli, din punctul de vedere nejustificate, atat timp cat acestei vizite nu aduc niste rezultate. Nu am avut un presedinte care sa spunem ca s-a distins macar prin actiunile de politica externa. In afara de faptul ca si-a aruncat cu dispret paltonul pe capota masinii, nu am observat alte gesturi remarcabile care sa marcheze mandatul presedintelui actual, Deci, eu cred ca noi ar fi trebuit sa facem, si noi vom face, tot ceea ce este necesar ca pe 25 noiembrie domnul Iohannis sa nu mai ramana la Cotroceni”, a spus Calin Popescu Tariceanu.
„Trebuie sa va spun ca aceste rezultate, pe care le avem si noi, si cei de la PSD, indica cateva lucruri foarte clare. In primul rand, dintre alegatorii nostri, peste 59% considera ca este utila o candidatura comuna; peste 80% din alegatorii PSD si ALDE considera ca aceasta candidatura comuna ar trebui sa fie legata de persoana mea. De ce? Dintr-un motiv simplu, pentru ca oamenii isi fac un calcul pragmatic: trebuie sa avem o candidatura care sa intruneasca cele mai mari sanse de succes la viitoarea batalie pentru alegerile prezidentiale. Din pacate, insa, la discutiile pe care le-am avut cu cei din PSD si cu doamna Dancila in calitate de presedinte al PSD-ului am primit acelasi raspuns la aceste argumente, si anume ca PSD este un partid prea mare ca sa nu aiba propriul candidat. Fara indoiala, PSD este un partid mai mare ca ALDE, dar a nu avea propriul candidat nu cred ca inseamna ca partidul este mai mic. Cred insa ca in acest moment in PSD bantuie un aer defetist sau un sentiment defetist, si anume isi propun mult prea putin. Maximum pe care par sa si-l propuna este sa aiba un candidat care sa ajunga in turul doi, dar nu-si pun problema de a castiga alegerile prezidentiale”, a mai spus Calin Popescu Tariceanu.
Presedintele ALDE a dat asigurari ca va face totul, alaturi de colegii de partid, pentru a castiga alegerile prezidentiale.
Noi, cei din ALDE Hunedoara, am sustinut, de mult timp ideea ca partidul sa aiba un candidat propriu la alegerile prezidentiale din toamna. Drept urmare, salutam aceasta decizie, pe care o consideram una inteleapta, mai ales ca prin ea candidatul desemnat este presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, un politician care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, care beneficiaza de intreaga sustinere a ALDE Hunedoara. Sunt increzator in sansele liderului partidului si am convingerea ca orice roman isi doreste ca presedinte pe cel mai experimentat, dar si cel mai valoros politician al tarii la ora actuala, acesta fiind, fara indoiala, Calin Popescu Tariceanu.

Biroul de Presa a Filialei Teritoriala ALDE Hunedoara

Un comentariu la „COMUNICAT DE PRESA ALDE HUNEDOARA / Orice roman isi doreste ca presedinte pe cel mai experimentat, dar si cel mai valoros politician

  • 26 iulie 2019 la 09:06
    Permalink

    nu stiu de ce am impresia ca dupa alegeri va fi mare jale in randul vostru cu toate calculele voastre cred ca o sa umpleti baxuri intregi de batiste romanii s au mai desteptat votangii botanisti s au mai rarit asa ca nu se stie

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.