Doi dintre cei sase tineri condamnati în primã instantã pentru trafic de droguri le-au cerut judecãtorilor Curtii de Apel Alba Iulia sã-i punã în libertate. Cei doi sunt în penitenciar unde asteaptã  judecarea apelului.
M. Ovidiu si I. Andrei au cerut magistratilor sã le fie revocatã mãsura arestãrii preventive sau mãcar sã le fie înlocuitã cu una mai putin restrictivã cum ar fi arest la domiciliu sau control judiciar. Curtea de Apel Alba Iulia le-a respins însã cererile.
Cei doi tineri au fost condamnati de Tribunalul Hunedoara la pedespe cu închisoarea într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Alãturi de alti patru învinuiti, cei doi ar fi vândut droguri în zonele Petrila-Petrosani. Gruparea a fost destructuratã în luna mai a acestui an, iar cei considerati capii retelei de trafic si consum de droguri de risc au primit pedepse cu executare.
Astfel, Nicusor P. a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru infractiunea de trafic de droguri de risc si de mare risc. Ovidiu M. si Andrei I. au primit câte trei ani si patru luni de detentie pentru aceeasi faptã, iar restul inculpatilor au scãpat cu pedepse cu suspendare. Anchetatorii au mai spus cã reteaua a vândut  cantitãti importante de droguri de risc  consumatorilor din zona oraselor Petrila – Petrosani cu 50 de lei comprimatele XTC ori gramul de cannabis, dar preturile puteau fi modificate în functie de cantitatea cerutã.
Maximilian Gânju