USL a tãiat banii pentru dezvoltarea Statiunii Parâng

Dupã sistarea finantãrii pentru anvelopare a blocurilor din municipiul Petrosani, a fost opritã si finantarea pentru proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil din Parâng. Administratia localã n-a primit nici o explicatie.

 

Maximilian Gânju

Una dintre cele mai vechi statiuni turistice de schi din România riscã sã rãmânã doar cu investitiile realizate pânã acum. Desi cam toatã lumea a marsat pe ideea cã turismul este alternativa la minerit, actualii guvernanti închid si minele dar si turismul. Proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în Statiunea Parâng, aflat în derulare, a fost oprit de la finantare.

Autoritãtile locale de la Petrosani n-au primit nici mãcar o explicatie de ce nu mai primesc transa de bani de 2 milioane de lei pentru ultimul trimestru din 2012. „A venit o adresã de la minister prin care suntem anuntati cã se sisteazã finantarea.

Nu se dã nici o explicatie”, recunoaste primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi. Proiectul este finantat din fonduri guvernamentale si pânã acum s-au realizat investitii importante în infrastructura statiunii.

Odatã cu venirea guvernului USL la putere, proiectul a fost verificat de inspectorii guvernamentali în repetate rânduri si s-a constatat cã toate lucrãrile fãcute în statiune sunt decontate justificat. „N-a fost descoperitã nici o neregulã, totul este conform proiectului si în deplinã legalitate”, precizeazã edilul sef al Petrosaniului.

Mii de someri din cauza sistãrii finantãrilor

Proiectele oprite în Valea Jiului de USL se contabilizeazã în numãrul celor care rãmân fãrã loc de muncã. „Am discutat si cu oameni din PSD, deci nu numai mie mi-a lãsat aceastã impresie, dar acest guvern este criminal în plan economic. Tara este distrusã din punct de vedere economic. Am datele de pe piata muncii si numai în ultima perioadã avem 1800 de oameni disponibilizati.

Acesti oameni au rãmas fãrã loc de muncã din cauza sistãrii finantãrii la proiectele derulate în Valea Jiului. Hidrocentrala de pe Jiu care era gata în proportie de 90 la sutã a rãmas fãrã finantare.

La 1 septembrie s-au alocat 180 de milioane de lei, s-a fãcut licitatie si s-a semnat contractul. Acum trebuiau începute lucrãrile la reabilitarea Defileului Jiului, dar s-a sistat finantarea”, declarã, presedintele PP-DD Hunedoara, Haralambie Vochitoiu.

5 comentarii la „USL a tãiat banii pentru dezvoltarea Statiunii Parâng

 • 17 octombrie 2012 la 23:07
  Permalink

  Sai desfinteze si pe Axis Security ca vad ca nu mai scapa lumea de ei

  Răspunde
 • 18 octombrie 2012 la 08:13
  Permalink

  Noi Valea Jiului am votat tot timpul cu PSD-ul dar ei cand au venit la guvernare au uitat de noi. Victor Ponta acorda bani doar Gorjului acolo unde el este ales parlamentar si acola va si candida pe 9 Decembrie.

  Răspunde
 • 27 ianuarie 2013 la 09:59
  Permalink

  Eu propun modificare noului telescaun montat la Rusu cu oprire in poenita.Sa se mai monteze vreo 2-3 piloni mai jos de cabana Rusu unde poate omul sa ajunga cu masina si sa parcheze,pentru ca nu se prea poate ajunge la Rusu pe o poteca asfaltata,iar de sus din poenita inca 3-4 piloni sa se ajunga in Parangul Mic,ca de acolo se poate cobori pe schiuri sau pe bagaje spre pensiuni.Mai bine moderniza telescaunul vechi ca era OK.Este atata foame de locuri de munca,..ce sa-i faci! Nu prea te lasa unii cacati cu rafinament la inaltime.JIGODIILOR

  Răspunde
  • 27 ianuarie 2013 la 10:03
   Permalink

   sefii de la cabana Rusu.baga masivul Parang in rahat ,Cacatilor

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.