Primãriile vor primi bani de la Guvern. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat cã în cadrul discutiilor purtate pe 17 iulie la Guvern cu structurile asociative din administratia localã le-a transmis cã impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor.
De asemenea, ministrul a  subliniat cã si “toate cheltuielile legate de partea socialã, persoane cu handicap si însotitori, la fel, sunt alocate, sunt asigurate, exact în procentul pe care legea de astãzi îl prevede, nimic altceva”.
“La aceastã discutie s-a discutat foarte clar si transparent. (…) Noi am spus foarte clar douã lucruri: cã impozitul pe venit pe primul trimestru va fi alocat în întregime UAT-urilor. Pentru luna martie se împarte pe formulã, asa cum spune Legea bugetului, iar pe  ianuarie si februarie, în mod  normal, sunt douã variante, pe formulã sau alocarea, cum spune principiul echilibrãrii, pentru cei care au nevoie ca la final de an sã functioneze. Decizia aceasta o sã o ai structurile asociative, nu  o ia Ministerul de Finante, noi am alocat în întregime impozitul  pe venit, decizia le apartine”, a afirmat Eugen Teodorovici.
Primarii au ridicat, încã de la începutul anului, problema  banilor. Acestia s-au plâns de faptul cã bugetele locale au de suferit din cauza mãsurilor fiscale adoptate de Guvern.
Cosmin BACIU