Fotbal. Cupa României / Inter Petrila va juca în Gorj

76 de echipe (42 din liga a IV-a si 38 din liga a III-a) vor fi la startul noi editii a Cupei României 2019-2020 care va  deschide noul sezon competitional.
Cele 38 de partide din faza I a Cupei României se vor juca pe data 31 iulie de la orele 17:30. Meciurile se vor disputa într-o singurã mansã, dacã dupã 90 de minute va fi egalitate vor urma prelungiri (douã reprize a câte 15 minute). Dacã  egalitatea va persista departajarea se va  face prin executarea loviturilor de la 11m. Cele douã echipe de liga a III-a din judetul Hunedoara, Cetate Deva si CS Hunedoara vor juca între ele, la Deva, în timp ce câstigãtoarea Cupei României, faza judeteanã, Inter Petrila va evolua în deplasare la câstigãtoarea  Cupei României pe judetul Gorj, echipã ce a terminat în  campionat pe locul 7 în liga a IV-a Gorj, Unirea Cruset, din 16 echipe. În total, din toate ligile, în acest sezon vor participa 145 de echipe. Pânã la 16-imile de finalã, care vor avea loc pe 24-26 septembrie unde vor intra si echipele din liga I, se vor mai disputa încã trei faze cu echipele din campionatele  anterioare.
Dacã Inter Petrila va trece si de faza a II-a (14 august), atunci în faza a III-a (28 august) ar putea întâlni o echipã de liga a II-a. Finala editiei  2019-2020 va avea loc pe 23 mai 2020.
Omul cu trei functii Unirea Cruset (locul 7 în sezonul trecut în liga a IV-a Gorj) îl are pe Petre Popescu  pozitionat pe trei functii: este presedinte al clubului, organizator de competitii si antrenor secund. Cruset este o comunã formatã din zece sate, având o populatie de aproape 3500 locuitori. Distanta rutierã între Petrila si Cruset este de 140 km pe traseul Tg. Jiu – Tg. Cãrbunesti – Stoina – Cruset.
A fost odatã acum 60 de ani si acum 20 de ani
Inter Petrila are ceva amintiri plãcute din Cupa României… Are prezente în 16-imile Cupei României, asa cum a fost în editia a 22-a (1959-1960) când la Drobeta Tr. Severin a învins cu 1-0 pe Olimpia Resita,  calificându-se în 8-imi, unde la Petrosani (6 decembrie 1959) a cedat, 2-3 în fata echipei de divizia ”A”, pe atunci Minerul Lupeni. Urmãtoarea prezentã acum 20 de ani (21 septembrie 1999), când pe  stadionul ”Parângul Lonea” a venit Astra Ploiesti (actualã Giurgiu) în frunte cu antrenorul Vasile Simionas, ploiestenii câstigând atunci cu  3-1. Asadar, anul  acesta, patru pasi, 4 faze pânã în 16-imi. Ce ziceti Petrila, se poate?
Genu TUTU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.