Definitiv! Termocentrala Paroseni a câstigat procesul cu Garda de Mediu

Termoncetrala Paroseni a câstigat procesul cu Garda de Mediu. Sentinta este una definitivã, si vine dupã aproape 4 ani de procese.
În anul 2015 Garda Nationalã de Mediu amendat termocentrala Paroseni si a dispus sistarea activitãtii din cauzã cã nu se încadra în normele de mediu.
“Respinge ca nefondatã cererea de apel formulatã de cãtre apelanta Garda Nationalã de Mediu – Comisariatul General Hunedoara în contradictoriu cu intimata SC Complexul Energetic Hunedoara SA, împotriva Sentintei civile nr.1631/2016 pronuntatã de Judecãtoria Petrosani, judetul Hunedoara. Admite cererile de interventie  accesorie formulate de cãtre UAT Municipiul Vulcan prin Primar, Sindicatul Muntele, UAT Municipiul Petrosani prin Primar, în contradictoriu cu apelanta Garda Nationalã de Mediu – Comisariatul General Hunedoara, împotriva Sentintei civile nr.1631/2016 pronuntatã de Judecãtoria Petrosani, judetul Hunedoara. DEFINITIVÔ, aratã sentinta Tribunalului Hunedoara.
În anul 2015, Garda de Mediu a dispus sistarea activitãtii termocentralei hunedorene, din cauzã cã nu se încadra în normele de mediu. CEH a atacat decizia în instantã si la Judecãtoria Petrosani  compania energeticã a avut câstig de cauzã. Procesul  s-a mutat la Tribunalul Hunedoara dupã ce Garda Nationalã de Mediu a  atacat cu apel solutia.
Investitia a vizat  construirea unei instalatii de desulfurare a gazelor de ardere, dar si schimbarea tehnologiei de colectare, transport si depozitare a zgurii si cenusii rezultate în urma procesului de ardere a cãrbunelui. Termocentrala Paroseni functioneazã respectând valorile de mediu impuse de legislatia europeanã, dupã o investitie de 65,3 milioane de euro. Prin aceastã investitie, termocentrala Paroseni a fost dotatã cu o instalatie de desulfurare care eliminã 94% dintre emisiile de SO2. Investitia a fost finantatã printr-un credit de la BEI, BCR si BERD, iar lucrãrile au fost executate de  consortiul CNIM – LAB. Termocentrala Paroseni are o capacitate instalatã de 150 MW.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.