Expirã timpul dat de AJOFM, elevilor

Elevii care acum îsi primesc diploemele de absolventi si foile matricole, mai au câteva zile pânã ce îsi pot depune actele la somaj.
Sunt vizati cei  care nu vor sã dea la facultate, cei care nu sunt admisi, dar si cei care sunt în cãutarea unul loc de muncã, pentru cã, prin agentiile locale, este o oprtunitate.
„Absolventii din promotia 2019, care nu doresc sã  urmeze o furmã de învãtãmânt, sunt asteptati la agentie, pentru a-i lua în  evidentã pentru un loc de muncã. Dacã ei se înregistreazã în termen de 60 de zile, de la data absolvirii, iar noi nu le putem oferi un loc de muncã, pentru pregãtirea lor, vor putea beneficia si de indemnizatia de somaj. Cele 60 de zile expirã în data de 29 iulie”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.
Deja au început sã îsi depunã tinerii actele, iar, timid, unii recunosc cã e mai sigur asa, sã fie în termen. Apoi se vor gândi si la facultate, ori la un job. Dacã se întregistreazã la timp, ei pot primi 250 de lei lunar, timp de 6 luni de zile.  „Este  important, pentru cã ei, în aceastã perioadã, sunt asigurati în  sistemul de sãnãtate, în cel de pensii si, pentru un absolvent, este un lucru bun”, a mai spus sefa ALOFM Petrosani.  Toti absolventii au acest termen limitã, care expirã în 60 de zile de la momentul în care sunt  considerati absolventi, adicã ziua în care  si-au primit foaia matricole, ori  diploma.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.