Pasul Vâlcan este gazda unei noi editii a Cupei Mondiale de Longboard. Asociatia Activ Hunedoara si Devastation Longboard Crew în colaborare cu Primãria Municipiului Vulcan organizeazã Transylvania Downhill Pasul Vulcan Freeride 2k19 si Transylvania Downhill Pasul Vulcan IDF WQ 2k19.
Evenimentele vor avea loc în Pasul Vâlcan, respectiv DJ664, începând cu data de 22 iulie pânã în 28 iulie.
Luni, 22 iulie, începe a III-a editie a concursului Transylvania Downhill Pasul Vulcan Freeride care se va încheia în data de 25, urmând în perioada 26-28 iulie sã aibã loc a II-a editie a Cupei Mondiale de Longboard din România. Programul este de luni pânã duminicã de la 10.00-13.00 si de la 15.00-18.00. Premierea va avea loc duminicã de la ora 18.30 în parcarea de la baza gondolei, respectiv zona de agrement a evenimentului.
Concursul are cinci categorii la care participantii s-au putut înscrie, acestea sunt open, woman, junior, masters si luge. La fiecare dintre aceste trei  categorii existând trei  câstigãtori. Evenimentele au un total de 130 de participanti de pe toate continentele.
Participanti au la dispozitie un loc de camping cu dusuri si bãi, urcarea traseului cu gondola, mâncare, bar, rampã de skateboard, slack line, balance board si multe altele în zona de agrement a evenimentului. De altfel, tot în parcarea de la baza gondolei este amenajat magazinul Transylvania Downhill unde se comercializeazã haine si accesorii ale brandului si echipamente pentru longboard. Din partea Kaufland este adus un cort pentru întâlnirea si socializarea participantilor, si un event car pentru întretinerea atmosferei.
Portiunile cele mai  periculoase ale traseului au fost asigurate de cãtre echipa Transylvania Downhill cu  3000 de baloti de fân, 600 de cauciucuri si 400 de metri de plasã de protectie. Pe parcursul evenimentului vor fi prezente Politia Localã Vulcan, Echipa Smurd, Jandarmeria si Crucea Rosie pentru a mentine pacea, ordinea si siguranta celor prezenti. Publicul este invitat la  eveniment, intrarea în zona de agrement fiind gratuitã. Accesul pe partea carosabilã a DJ 664 este interzisã între orele mai sus mentionate, telegondola functionând în acest interval orar.
Cosmin BACIU