Mai putin de douã sãptãmâni pânã la aceea sâmbãtã, 3 august – cam de Ziua Minerului dacã mai conteazã acum… – când echipa de fotbal Jiul Petrosani va fi aniversatã pentru cei 100 de ani împliniti anul acesta.
Nu va fi cu întâlniri cu Slavia Praga ori PAOK Salonic, ci pur si simplu o întâlnire de suflet unde vor veni peste 100 de fotbalisti din toate generatiile începând cu anii 1960. Se vor da diplome de excelentã, stadionul se va  redenumi ”Petre Libardi”, asa cum se procedeazã în toatã lumea, vor fi meciuri între pustii Jiului si apoi Meciul Legendelor. Acum, când se pregãteste si o nouã fatã a echipei Jiul care de la toamnã va avea un alt statut.
Pregãtit de forte locale, fãrã promisiuni anapoda si pãcãlici veniti din toate zãrile. Damian Militaru, Cosmin Kanduth si Sorin Ghitan au garantii ferme  cã din toamnã  sprijinul va fi altul.
”Veti vedea,  vom trage la titlu”,  a spus recent Damian Militaru. Haideti sã credem  cu totii în renasterea Jiului, acum în al 100-lea an:  suporteri, galerie, fosti jucãtori.
Sã fim ce-am fost odatã.
GENU TUTU