Modernizarea drumului spre Parâng implicã si tãierea unor copaci

Modernizarea drumului spre Parâng implicã si tãierea unor copaci. În acest sens, Primãria Petrosani intentioneazã sã scoatã la vânzare 160 de pomi.
Arborii ce urmeazã a fi valorificati au fost inventariati de reprezentantii administratiei locale si nu intrã sub incidenta fondului forestier. Circa 12.000 de lei ar urma sã obtinã municipalitatea dacã ar vinde pomii.  Primarul Tiberiu Iacob – Ridzi spune cã solicitarea de defrisare a arborilor si arbustilor a venit din partea Consiliului Judetean Hunedoara, cel care deruleazã proiectul de modernizare a drumului Cabana Rusu – Masivul Parâng.
”Consiliul Judetean Hunedoara a solicitat primãriei municipiului Petrosani sã efectueze demersurile necesare pentru defrisarea  arborilor si arbustilor care se aflã situati pe marginea drumului  DJ 709 F DN 7A, Cabara Rusu – Masivul Parâng, aflat în plin proces de modernizare. În urma  identificãrii în teren si a marcãrii de cãtre reprezentantii Ocolului Silvic Petrosani, a rezultat un numãr de 160 de arbori care  trebuie îndepãrtati. Prin actul de punere în valoare întocmit de Ocolul Silvic Petrosani s-a stabilit valoarea masei lemnoase la suma de 12.358,58 de lei”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Arborii ar urma sã fie vânduti prin licitatie publicã, cantitatea totalã fiind de 124 mc, iar suma este estimatã la valoarea de 12.358 lei.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.