În sezonul 2018-2019 a evoluat în liga a II-a la Petrosani echipa ACS Energeticianul Tg. Jiu care promovase din liga a III-a sub numele ACS Sirineasa. O echipã cu un parcurs bun în tur, dar cu unul lamentabil în retur, ceea ce a si dus la retrogradare.
O echipã, care, din pãcate, nu s-a putut atasa de publicul din Petrosani (nu veneau la meciuri mai mult de 100-200 de spectatori), care nu s-a identificat  niciodatã cu aceasta, desi în declaratiile publice, cei ce conduceau destinele Energeticianului clamau cã echipa va deveni Jiul (un fel de ACS Recas pentru ”Poli” Timisoara). Pânã la urmã s-a rãmas la stadiul de discutii, echipa plecând subit la Tg. Jiu, unde se pare cã va juca din sezonul viitor. Asadar, stadionul Jiul (de la 1 august ”Petre Libardi”) a mai fost gazdã pentru esalonul secund. Dar atât…
Liga a II-a cu… 15 foste divizionare ”A”
Campionatul ligii a II-a se anuntã unul extrem de interesant. Doar cinci echipe (Turris Tg. Mãgurele, Luceafãrul Oradea, Sportul Snagov, Csikszereda M. Ciuc, Metaloglobar Bucuresti) nu au jucat în prima ligã! E greu de anticipat cine s-ar putea bate la promovare… Turul se va desfãsura în perioada 3 august-23 noiembrie 2019, cu douã etape intermediare (a 12-a si a 19-a). În ziarul nostru de luni, 22 iulie, vom publica programul complet al ligii a II-a.
Liga a II-a, ed. 2019-2020
Etapa 1, 3 august 2019
Rapid Bucuresti – Farul Constanta
Concordia Chiajna – Daco Getica
Turris Tr. Mãgurele – Pandurii Tg. Jiu
ASU Poli Timisoara – CS Mioveni
CSM Resita – ”U” Cluj
Luceafãrul Oradea – Sportul Snagov
FC Arges Pitesti – Ripensia Timisoara
Gloria Buzãu – Csikszereda M. Ciuc
Metaloglobar Bucuresti – Petrolul Ploiesti
UTA – Dunãrea Cãlãrasi
GENU TUTU