Locuri de joacã verificate de inspectorii OPC

O actiune de control a inspectorilor Autoritãtii Nationale pentru Protectia Consumatorilor la locurile de joacã pentru copii a scos la ivealã o serie de deficiente în judetul Hunedoara.
Inspectorii au descoperit cã echipamentele au probleme de ordin tehnic si nu sunt respectate cerintele esentiale de securitate. Au fost gãsite asemenea nereguli la 47 de parcuri din tarã, printre ele fiind mai multe parcuri de joacã pentru copii din judetul Hunedoara. Inspectorii pentru protectia  consumatorilor au aplicat amenzi contraventionale în valoare de 324.000 de lei în urma unor controale efectuate la nivel national, iar în cazul a 70 de operatori economici a fost dispusã mãsura de oprire temporarã a presãrii serviciului pânã la remedierea neconformitãtilor constatate. Verificarea s-a derulat în perioada 18 iunie – 2 iulie, iar 275 de operatori economici din toate judetele tãrii au fost vizitati de inspectorii OPC.
Controlul a depistat echipamente de agrement rupte, cu elemente sparte, ciobite, frânghii rupte, podete cu dale din lemn putrezite sau lipsã,  cuie ruginite etc., elemente menite a pune în pericol integritatea copiilor.
Maximilian Gânju

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.