În urmã cu 18 ani s-a dat startul unei competitii la fotbal, care de la an la an s-a bucurat de tot mai mult succes. Acum în anul 2019 competitia Cupa de Varã ”Mãgura Pui” îsi  aniverseazã majoratul.
Ea se va disputa pe parcursul a sase sãptãmâni, în perioada 14 iulie – 25 august.
Peste 400 de spectatori la prima etapã
Startul a fost dat duminicã 14 iulie cu partidele Fizesti – Serel si Ohaba – Ohaba Ponor în prezenta unui public numeros, peste 400 de oameni. Campionatul are douã serii, Grupa A (Juniori, Uric, Pui) si Grupa B (Fizesti, Ponor, Serel, Ohaba Ponor), cu un total de sapte echipe.
Deasemenea, în paralel, pe terenul sintetic are loc si Cupa Veteranilor, aflatã la editia a 3-a, unde participã opt echipe, la minifotbal, tot pe grupe Grupa A (Rusor, Serel, Federi, Ponor) si Grupa B (Pui, Fizesti, Uric, Bãiesti).
Meciul de deschidere Fizesti – Serel 4-2 a fost unul spectaculos, Bogdan Matei, reusind hat-trick pentru învingãtori, Sârb marcând si el un gol, cei de la Serel punctând de douã ori din penalty, prin Ionut Ardelean. De remarcat evolutia bunã a tripletei petrilene Bg. Matei-Tãian-Sârb în echipa Fizestiului, conform regulamentului fiecare echipã având voie sã foloseascã trei jucãtori din afara satului respectiv. Al doilea joc i-a avut ca protagonisti pe ”albastrii” de la Ponor (în frunte cu divizionarii ”C”, Daniel si Cristi Creciunesc de la FC Hunedoara) si ”albii” de la Ohaba Ponor, primii învingând cu 3-2 (goluri D. Creciunesc 2, Iacob resp. Tomoni 2), într-un joc destul de echilibrat. Bunã prestatia brigãzii de arbitrii formatã din Daniel Thirt (Cãlan), Marius Bartosiu si Florin Bartosiu (ambii Hunedoara).
Se contureazã un golgeter?
A impresionat evolutia puternicului mijlocas Bogdan Matei, împrumutat de la Inter Petrila care s-a impus cu cele trei goluri marcate, fãcând si o partidã, per ansamblu, foarte bunã. Se pare cã din sezonul viitor, Bogdan Matei va evolua la Jiul Petrosani.
GENU TUTU