Primarii, la Bruxelles pentru regiunile în tranzitie

Patru tãri din Europa: Slovacia, Polonia, Grecia si Germania, au accesat deja, de mai bine de un an, bani europeni pentru proiecte cu care sã salveze zonele afectate de restrângerea mineritului pe cãrbuni.
La noi, strategiile nu le-a fãcut niciun guvern de pânã acum, huila nu pare sã intereseze pe nimeni, iar salvarea zonei Vãii Jiului nu  ajunge sã vadã luminita de la capãtul tunelului. Primarii din Valea Jiului, de la Petrosani, Vulcan, Lupeni si Aninoasa sunt acum la Bruxelles si tocmai pentru a discuta si a afla noutãtile privind programele ce se preteazã  pentru Regiunile miniere în tranzitie.
Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani a sustinut cã la Bruxelles, în aceste zile, se discutã si despre Valea Jiului, momentul fiind unul oportun pentru a se implica cu totii.
La Bruxelles, la finele lunii februarie, în 2018, au fost reprezentantii din 41 de regiuni, din 12 tãri, iar din 2017 sunt deja tãri care au si accesat fonduri. Germania are strategie pânã în 2043, iar accentul îl pun pe oamenii din zonele carbonifere.
În Europa, 185.000 de oameni îsi câstigã  existenta din minerit, însã, unele tãri si guverne au luat problema în serios.  Comisia Europeanã asteaptã de la noi proiectele pe care le visãm, fãrã sã mai  vorbim despre închiderea minelor de cãrbune.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Primarii, la Bruxelles pentru regiunile în tranzitie

  • 16 iulie 2019 la 18:51
    Permalink

    Da ,ce sa zic,rezolva Ritzi,Razmerita si Ile problemele minerilor la Bruxelles,cand ei nu-s in stare sa-si astupe gropile la strazile din oras.Bani cheltuiti aiurea ca sa rezove nimic.Bataie de joc la adresa locuitorilor Vaii Jiului !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.