Turistii au rãmas împotmoliti pe drumul de altitudine dupã ce soferul microbuzului a intrat pe un drum forestier. Voiau sã ajungã cu masina pânã pe Vârful Pãpusa din Parâng, la granita judetului Hunedoara.
Incidentul a avut loc la finele  sãptãmânii trecute, duminicã, iar turistii au cerut ajutor drumarilor care administreazã DN 67C – Transalpina. Acestia au plecat din Gorj cu intentia de a ajunge pânã pe vârful Pãpusa din Parâng, la peste 2000 de metri  altitudine, si au intrat pe un drum forestier. N-au tinut cont de faptul cã exista o alertã meteorologicã cu cod galben de vreme severã, iar în zona unui tãu au rãmas blocati în apã.
”Echipa SDN Târgu Jiu a fost  solicitatã sã intervinã în sprijinul unor turistii rãmasi cu microbuzul blocati într-o zonã cu apã si nãmol. Turistii au încercat sã urce cãtre vârful Pãpusa, pe un drum forestier, fãrã sã cunoascã zona”, spun reprezentantii Sectiei Drumuri Nationale Târgu Jiu. Drumarii i-au scos din apã pânã  într-o zonã în care nu mai exista pericol.
Maximilian Gânju