Un monument ce o va întruchipa  pe Sfânta Varvara, ocrotitoarea municipiului Petrosani, va fi amplasat într-un sens giratoriu de la intrarea în Petrosani.  Ideea le apartine  catolicilor, pentru cã acest sfânt este prãznuit si de ortodocsi si de catolici, iar consiliul local al municipiului Petrosani a validat propunerea de a finanta  cheltuielile cu soclul pe care va sta aceastã sfântã.
„Este vorba despre o  statuie cu Sfânta Varvara care este si protectoarea spiritualã a orasului. Este o initiativã pe care a avut-o Biserica Catolicã, iar în  sensul giratoriu din fata  bisericii, va fi amplasatã aceastã statuie, anul acesta”, a precizat, dupã sedinta de consiliu în care a fost aprobat proiectul de hotãrâre, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. În total, din banii de la buget va fi alocatã suma de 70.000 de lei, bani cu care se va ridica soclul, iar statuia Sfintei Varvara va fi finantatã de Biserica Catolicã Sfânta Varvara, aflatã în apropierea acestui sens giratoriu.
În municipiul Petrosani sunt douã biserici ce au  hramul Sfânta Varvara, cea consideratã ocrotitoarea minerilor si din 2014, Sfânta Varvara a fost declaratã patronul spiritual al municipiului Petrosani, ea fiind sãrbãtoritã în fiecare an la data de 5 decembrie.
Diana Mitrache