Judecãtoria Petrosani a fost bransatã la sistemul centralizat de canalizare, dupã ce, în urma lucrãrilor  efectuate, angajatii de la Apa Serv au reusit sã racordeze, în sfârsit, institutia.
De precizat cã, pânã acum Judecãtoria era  singura institutie din zona centralã a municipiului Petrosani care se  descurce cu o fosã septicã vidanjabilã.  Florin Donisã, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului spune cã, racordarea Judecãtoriei Petrosani la reteaua  publicã de canalizare s-a fãcut în urma unei  solicitãri primite de regia de apã din partea magistratilor.
”Judecãtoria pânã acum functiona cu canalizarea racordatã la fosa septicã. Tot timpul era necesarã vidanjarea cantitãtilor de apã în mijlocul orasului, lucru care nu e normal. S-a luat hotãrârea sã se remedieze acest lucru si au fãcut o cerere la noi pentru realizarea racordului la canalizare. Fiind posibilitãti de racord în zonã  s-au si fãcut demersurile pentru realizarea acestor lucrãri astfel cã astãzi au demarat. Cel mai probabil, mâine vor beneficia de canalizare pe reteaua nouã. Judecãtoria functioneazã într-o clãdire foarte veche. Încã de la început ea asa a fost  construitã. S-au fãcut niste lucrãri de cãtre Apa Serv în urmã cu câtiva ani, când s-a fãcut bulevardul pietonal, si atunci a fost trasã canalizarea de la Magazinul Jiul pânã în colt cu Judecãtoria,  si pe str. Anghel Saligny în sus. Judecãtoria va avea douã racorduri:  unul pentru clãdirea  principalã, cãtre scoala sportivã, si un al doilea racord cãtre poarta de acces de pe Anghel Saligny. Ambele dãdeau în fosa lor septicã si era necesarã vidanjarea  periodicã a lor”,  a declarat Florin Donisã, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului.