Locurile de parcare, insuficiente la Petrosani

 

Locurile de parcare sunt insuficiente în Petrosani. Primãria municipiului Petrosani vrea sã rezolve  problema parcãrilor din localitate. A fost lansat în  dezbatere publicã  proiectul de hotãrâre privind aproarea Regulamentului de atribuire a locurilor de parcare de resedinta si cu plata din municipiul Petrosani. Decizia vine ca urmare a solicitãrilor transmise în scris sau în programul de audiente, cãtre administrata locale de cetãtenii  proprietari de autoturisme. Prin proiectul de hotãrâre prezentat se rezolvã procedural modul de atribuire a parcãrilor de resedintã, instituindu-se un drept de preemptiune pentru  proprietarii din imediata vecinãtate a parcãrilor respective, detinãtori ai unui autoturism, ori prin organizarea unei licitatii publice cu strigare pentru asigurarea unei depline transparente, a tratamentului egal si nediscriminatoriu pentru situatia în care numãrul de masini excede numãrul locurilor de  parcare. De asemenea, se reglementeazã regimul parcãrilor publice cu platã din municipiul Petrosani.
“Este regulamentul scos pe site 30 de zile. Asteptãm  propuneri din partea celor interesati dupã care va fi votatã aceastã  propunere în consiliul local. Urmãtoarea etapã este aceea a solicitãrilor pe care oamenii doresc sã le facã pentru a închiria parcãrile de rezidentã. Este valabil si pentru cei care sunt în  asociatiile de locatari, dar si acolo unde nu existã, oamenii vor putea face cereri la primãrie pentru acele locuri de parcare. Locuri de parcare nu sunt suficiente, dar acolo unde sunt amenajate locuri de parcare ele pot fi scoase la solicitarea locatarilor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Totodatã, proiectul  de hotãrâre are ca scop eliberarea arterelor de  circulatie auto, a celor  pietonale, folosirea eficientã a parcãrilor existente si a celor viitoare, precum si sporirea veniturilor  bugetului local.Chiria  pentru locul de parcare este în cuantum de 10 lei/lunã, valoare care constituie si punctual de la care vor porni licitatiile publice.
Cosmin BACIU

Advertisements