Nicoleta Bolcã  va reveni pe „scena” Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani, dupã ce a participat din nou la concursul organizat de Consiliul Judetean Hunedoara.  Potrivit rezultatelor obtinute în urma concursului la care era înscrisã si actrita Irina Radu Bodea, cea care este acum manager interimar, punctajul a avantajat-o pe Nicoleta Bolcã.
Autoritãtile judetene spun  cã acest concurs a fost  organizat de o comisie de specialitate si cã la el a putut sã participe oricine a dorit. Fostul manager Cosmin Rãdescu, însã, nu a putut, fiind în litigiu cu conducerea Consiliului Judetean, dupã ce acest for l-a demis, din cauza punctajului slab  obtinut la evaluare. Ca sã linisteascã apele stârnite imediat dupã demiterea lui Rãdescu si ca sã opreascã protestele de orice fel, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara a  precizat: „Concursul a fost organizat de o comisie în care imixtiunea presedintelui e zero. La concurs au  participat, din câte stiu eu, doi candidati. Stiu cã un candidat a fost admis, iar celãlalt respins. În maxim o zi sau douã va fi dat un comunicat de presã cu toate detaliile. De altfel, toti cei care au solicitat sã participe la concurs, ca si asistentã, au avut aprobarea noastrã”.
Concursul pentru postul de manager al institutiei de culturã a avut douã pãrti.
La analiza proiectelor de management, Nicoleta  Bolcã a obtinut nota 8,76, iar Irina Radu – Bodea nota 8,44. La cea de a doua etapã a concursului, proba de interviu, Nicoleta Bolcã a obtinut 9,01, iar contracandidata sa 7,36. În aceste conditii, Nicoleta Bolcã se va întoarce la conducerea Teatrului ”I.D. Sîrbu”, cu o medie de 8,88. Rezultatul poate fi  contestat pânã în 15 iulie.
Diana Mitrache