Candidatii hunedoreni care au sustinut examenul de bacalaureat si-au aflat  rezultatele. Unii au fost nemultumiti de notele obtinute, astfel cã au depus contestatii.
La nivelul judetului Hunedoara, potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean Scolar au fost depuse 969 de contestatii.
Între 9 si 12 iulie vor fi  rezolvate contestatiile. Rezultatele finale vor fi fãcute publice pe 13 iulie. Candidatii care nu au  promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 – 19 iulie.
Procentul de promovabilitate, la nivelul judetului Hunedoara, este, înainte de solutionarea contestatiilor, de 66,17 la sutã.  La prima sesiune a examenului de Bacalaureat, în judetul Hunedoara s-au înscris un numãr total de 2.858 de candidati. Dintre acestia, 2.347 au fost absolventi ai promotiei curente, iar 511 ai celor anterioare. Din numãrul total al fostilor liceeni înscrisi, 2.725 s-au prezentat în sãlile de examinare, iar 1.803 l-au si promovat. Promovabilitatea la nivel judetean, înainte de afisarea rezultatelor finale, este de 66,17 la sutã.
Cosmin BACIU