Observatorul partidei de fotbal dintre CFR Simeria si Aurul Brad  spune cã arbitrii au procedat corect. Arbitrul a oprit jocul si a cerut ajutor medical iar portarul Rãzvan Gheatã (17 ani) a fost consultat timp de circa trei minute pe teren si a vrut sã continue jocul. Dupã trei minute de la reluare, tânãrul începuse sã simtã dureri la stomac si a cerut schimbarea.

 

Maximilian Gânju

Observatorul partidei dintre Aurul Brad si CFR Simeria este din Valea Jiului si a explicat cum s-a întâmplat tragedia în urma cãreia un adolescent de 17 ani, portar la CFR Simeria, a rãmas fãrã un rinichi si nu se stie dacã va mai putea juca fotbal. Ionel Cârstea spune cã pe terenul de fotbal, tânãrul a fost imediat investigat medical si asistenta medicalã delegatã la meciul de fotbal a cerut ambulanta si trimiterea portarului cãtre spital, lucru care s-a si întâmplat.

Ce s-a întâmplat apoi la Spitalul Brad este cunoscut iar sportivul  a fost chiar la un pas de a-si pierde viata. „Delegat ca si observator la acest joc, la minutul 36, la o minge degajatã, mai mult centrare, în suprafata de pedeapsã a echipei CFR Simeria, portarul a încercat sã respingã mingea iar un atacant gazdã urmãrea mingea centratã. A avut loc o ciocnire si amândoi jucãtori au cãzut în suprafata de pedeapsã.

S-au acordat circa 3 minute de îngrijiri medicale si dupã reluarea jocului, la patru minute, portarul echipei CFR acuza dureri la stomac si a cerut înlocuirea”, a explicat Cârstea. Observatorul mai spune cã la pauza meciului a stat de vorba cu asistenta delegatã la meci, iar aceasta i-a explicat cã a fost chematã ambulanta pentru ca tânãrul sã fie trimis la Spitalul Brad.

„A fost asiguratã asistenta medicalã, asistenta a intervenit si în prima faza a accidentãrii si dupã ce a avut loc înlocuirea. Am cerut la finalul jocului sã mi se prezinte raportul, în ce stare este jucãtorul. Delegatul echipei mi-a comunicat cã are o stare bunã si a revenit de la spital. Ciocnirea dintre cei doi jucãtori a fost involuntarã”, a mai declarat observatorul partidei.

Reamintim cã în timpul unui meci disputat sâmbãtã, în Brad, fotbalistul Rãzvan Gheatã (17 ani) a fost accidentat de atacantul echipei adverse si a fost transportat de urgentã la spitalul municipal.

Medicii de aici i-au fãcut o ecografie, însã nu au descoperit nici un fel de leziune, astfel cã l-au trimis pe bãiat acasã. Dupã câteva ore tânãrul avea sã fie dus la Deva si operat în regim de urgentã deoarece avea un rinichi rupt în urma accidentãrii.