Consiliul Judetean Hunedoara s-a concentrat în ultimii doi ani pe realizarea investitiilor care vizeazã direct  dezvoltarea turismului în judetul nostru.  Concret, s-a reusit  introducerea canalizãrii în statiunea Straja, s-au  modernizat si sunt în curs de modernizare drumurile care duc spre obiectivele turistice importante, se introduce apa potabilã în zona turisticã Pasul Vîlcan, este în lucru drumul judetean din statiunea Parâng, s-a contractat finantarea pentru reabilitarea Castelului Nopcsa si, în curând, va fi pregãtit proiectul privind introducerea apei potabile în statiunea Straja. Pe lângã obiectivele mai sus mentionate, CJ Hunedoara va moderniza peste 170 de kilometri de drumuri judetene care asigurã accesul spre obiective turistice printr-un proiect care va fi finantat din  fonduri guvernamentale.
De asemenea, din fonduri europene va fi modernizat drumul Orãstie-Costesti si Culoarul Mures Nord,  principala cale de acces spre statiunea Geoagiu.
În acest context, luni, la sediul CJ Hunedoara, administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram, a avut o întâlnire cu Lucian Stanciu, vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Românesc. Tema principalã a întâlnirii a vizat implicarea administratiei judetene în dezvoltarea turismului.
„Mã bucur cã Consiliul Judetean Hunedoara întelege cã turismul este o alternativã viabilã la dezvoltarea economicã a  judetului”, a declarat la finalul întâlnirii Lucian Stanciu. La rândul sãu, administratorul public a declarat cã institutia pe care o reprezintã va continua demersurile care vizeazã proiectele ce stau la baza dezvoltãrii turismului.
„Pentru ca turismul sã devinã ceea ce ne dorim cu totii, toti factorii de decizie trebuie sã se implice. Sunt convins cã numai asa vom putea sã punem în valoare bogãtiile naturale, precum Parcul National Retezat, obiectivele turistice, monumentele istorice si zonele de agrement. Infrastructura rutierã trebuie sã asigure un acces sigur si confortabil la aceste  obiective”, a declarat  Costel Avram.
„Consiliul Judetean Hunedoara trebuie sã fie un liant între mediul privat si cel public. Cele douã pãrti  trebuie sã conlucreze pentru ca rezultatul sã fie unul care sã aducã plus valoare  judetului Hunedoara”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, presedintele CJ Hunedoara.
Conducerea CJ Hunedoara va avea o nouã întâlnire cu reprezentantii FPTR pentru a identifica împreunã domeniile unde este necesarã o implicare mai intensã pentru  impulsionarea dezvoltãrii  turismului.