Colegiul National Mihai Eminescu, înaintea “rivalului” Decebal

Rezultatele obtinute la  examenul de bacalaureat de absolventii Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani îi plaseazã înaintea “rivalilor” de la Colegiul National Decebal din Deva.  Colegiul National Mihai Eminescu din Petrosani se “dueleazã” cu Colegiul National Decebal din Deva. Cele douã unitãti de învãtãmânt mereu au concurat pentru titulatura de cel mai bun colegiu. Astfel, la liceul din Petrosani, cel mai bun din Valea Jiului, doar 3 din cei 150 de candidati au fost declarati respinsi. De precizat este faptul cã unul dintre  candidati provine dintr-o serie anterioarã.
“Felicitãri absolventilor colegiului  nostru cât si profesorilor lor pentru  rezultatele obtinute la examenul de Bacalaureat 2019! Ne situãm pe locul 3 la nivel judetean cu o ratã de  promovabilitate de 98% dupã Seminarul teologic Prislop si Liceul Pedagogic Regina Maria Deva, înainte de  contestatii!”, spune Alexandru Lãutaru, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani. 5 candidati ai Colegiului National Decebal din Deva au fost declarati respinsi la examenul de bacalaureat. 181 de absolventi ai Colegiului National Decebal Deva s-au înscris la prima etapã a examenului de bacalaureat.
Un liceu din judetul Hunedoara are promovabilitate de 100% la examenul de bacalaureat. Este vorba de Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Ecaterina”de la Prislop, acolo unde toti cei 16 candidati care au sustinut examenul de bacalaureat au fost declarati admisi. Cea mai micã medie de admitere de la Seminarul Teologic din Prislop a fost 6.18, iar cea mai mare medie a fost de 9.76.
La Colegiul National Regina Maria din Deva, din cei 161 de candidati înscrisi la examenul de bacalaureat, doar 2 au fost declarati respinsi.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.