Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost afisate. În judetul Hunedoara sunt mai multe unitãti de învãtãmânt unde unul, doi sau trei candidati au reusit sã obtinã cel putin media 6  pentru a fi declarati admisi.
La Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani, din cei 45 de candidati înscrisi la examenul maturitãtii, doar doi au reusit sã promoveze,11 nu s-au prezentat, iar 32 au fost declarati respinsi.
Cea mai mare medie, din cele douã, de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani este de 7.21, fiind obtinutã de Septimius Nicolae Cãmãrãsescu. Cea de-a doua medie, 6.91,  care a asigurat promovarea examenului de maturitate a fost obtinutã de Ionut Nan.
Este al doilea an când Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani înregistreazã o promovabilitate redusã.  Un alt liceu din judetul Hunedoara cu promovabilitate scãzutã este Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara. Aici, doar 4 din cei 22 de candidati înscrisi au reusit sã promoveze examenul de bacalaureat. Trei candidati nu s-au prezentat la examenul de bacalaureat, iar 14 au fost declarati respinsi.
Liceul Tehnologic „Crisan” Criscior este o altã unitate de învãtãmânt din judet unde doar 4 candidati din cei 43 înscrisi la examenul de bacalaureat au promovat. 7 candidati nu s-au mai prezentat la examen, ia ceilalti au fost declarati respinsi.
Existã în judetul Hunedoara, mai multe unitãti de învãtãmânt unde un  singur candidat la examenul de  bacalaureat a reusit sã promoveze. Este vorba de Alin Georgel Linul, absolvent al Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orãstie, care este singurul din cei 35 de candidati care a promovat examenul maturitãtii. Acesta a obtinut media 6,03. Un candidat nu s-a prezentat, iar 33 au fost declarati respinsi.
Aceeasi situatie se înregistreazã si la Liceul Tehnologic „Ovid Densusianu” Cãlan, unde un singur candidat din cei 22 a reusit sã obtinã media 6,  care îi asigurã promovarea examenului maturitãtii.  La Liceul Tehnologic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva doar 3 din cei 37 de candidati au promovat examenul de bacalaureat.  si la Liceul Tehnologic Lupeni doar 3 din cei 25 de candidati au promovat examenul de bacalaureat.
Cosmin BACIU