Principalul drumul spre Retezat ar urma sã fie redeschis

Drumul judetean care permite accesul spre Masivul Retezat, de la barajul Gura Apei spre Poiana Pelegii, ar putea fi redeschis circuitului turistic în circa douã sãptãmâni.
Precizarea a fost fãcutã de  administratorul public al judetului, Costel Avram, iar termenul estimat pentru refacerea portiunii distrusã este de circa douã sãptãmâni.
”Sunt în mãsurã sã pot face o promisiune tuturor iubitorilor muntelui cã, în cel mai scurt timp, vom lua mãsuri pentru ca acest drum sã fie redat circulatiei. Eu cred cã, în cel mult douã sãptãmâni, portiunea din DJ 685 cuprinsã între barajul din Retezat si pânã la Refugiul Stãnulet poate fi reparatã si drumul poate fi redeschis pentru turisti”, a declarat administratorul public al judetului Hunedoara, Costel Avram.
O echipã formatã din  reprezentanti ai Consiliului Judetean Hunedoara, Salvamont si Parcului National Retezat face astãzi încã o evaluare a drumului si va stabili ce solutii sunt pentru ca drumul sã fie reparat cât mai repede. Închiderea temporarã a circulatiei pe acest  tronson s-a impus dupã ce  infrastructura drumului judetean a fost distrusã de ploile abundente din prima parte a anului trecut si de fenomenele de înghet si dezghet din iarna lui 2018. Sectorul de drum închis începe în amonte de barajul hidrotehnic Gura Apelor si continuã pânã la cabana Rotunda, pe o  distantã de aproape 15,4 kilometri.
Drumul este important pentru cã, dupã ce au urcat, turistii pot ajunge, pe jos, în circa o orã si jumãtate, pânã la Lacul Bucura, unul dintre cele mai cunoscute si întinse din Retezat.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.