Închiderea minelor salveazã termocentralele?

Ordonanta de Urgentã privind darea în platã a activelor din energie, aprobatã de Guvern, face parte  dintr-un plan pe care autoritãtile de la Bucuresti îl discutã cu Comisia Europeanã în ceea ce priveste restructurarea Complexului Energetic Hunedoara (CEH).
Proiectul implicã închiderea minelor de huilã si salvarea  termocentralelor Paroseni si Mintia. „Asteptam de mult aceastã ordonantã pentru darea în platã a activelor din energie. Este parte a planului pe care îl discutãm cu Comisia Europeanã pentru restructurarea CEH, companie care a primit un ajutor de salvare acum câtiva ani si acum are datorii foarte mari pe care nu le poate plãti si o sã treacã printr-o procedurã prin care douã grupuri energetice vor fi scoase în afarã si vor deveni noi companii, iar minele vor intra într-un  proces de închidere controlatã”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.
Minele din Valea Jiului ar urma sã fie închise etapizat. ”Cele douã grupuri energetice care vor continua sã functioneze sunt cel de la Paroseni si unul de la Mintia, care vor primi si subventii prin viitoarea schemã privind piata de capacitate, întrucât vor furniza servicii pentru echilibrarea sistemului”, a explicat seful Consiliului Concurentei.
Maximilian Gânju

4 comentarii la „Închiderea minelor salveazã termocentralele?

 • 8 iulie 2019 la 22:48
  Permalink

  Termocentrala Paroseni este modernizata de japonezi si indeplineste toate conditiile de mediu , mai trebuie investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan .

  Răspunde
 • 9 iulie 2019 la 01:41
  Permalink

  nu se inchide nici o mina atat timp cat mai sunt bani la bugetul statului,din potriva o sa primim si subventii de la stat si fonduri europene nerambursabile

  Răspunde
 • 10 iulie 2019 la 13:25
  Permalink

  nu inchiderea minelor salveaza termocentralele,,,,, ci separarea lor in entitati independente, cu bani de sistem si carbune la pretul pietii ,,,,atat de la minele din Vale cat si cel de la Constanta, adica de import, ei cu bani de sistem o sa-si permita sa arda carbunele doar cand pretul energiei vandute va fi egal sau mai mare decat cel al carbunelui ars sau la cererea dispecerului national, in rest pot sa stea si luni de zile, salariile sunt asigurate cu bani primit de la SEN ,,,problema ramane in continuare la minele de carbune care nu pot fi tinute fara subventie,,,,, iar subventia = inchidere……….

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.