Peste 100 de angajati, din diverse servicii ale primãriei Petrosani, au venit, în ultima zi a sãptãmânii  trecute, la lucru echipati de muncã si nu de birou.  Sunt oameni care lucreazã în birouri, dar care acum au decis cã nu e o rusine sã muncesti.
Si, primarul Iacob Ridzi, care a avut aceastã idee, abia a reusit sã lase angajati si în birouri, pentru  cã mai toti au pãrut extrem de entuziasmati sã iasã pe stadionul Jiul, recent abandonat de cei care au avut aici echipa de fotbal Energeticianul.
„Am adus aproape pe toatã lumea din cadrul primãriei pentru aceastã activitate de azi. Facem curãtenie  la bazã sportivã si cred cã vom permanentiza astfel de actiuni si în alte zone ale orasului, fie cã vorbim de Brãdet, de Parâng, ori alte zone din domeniul public al orasului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Fiecare a primit o vestã reflectorizantã, mãnusi, pungi, unelte si fiecare a stiut ce are de fãcut. Mai mult chiar, toti au reactionat pozitiv. „Au reactionat foarte bine. Eu nu am obligat pe nimeni. Am solicitat, totusi, sã rãmânã cineva si în birouri, ca sã asigure permanenta si pânã la urmã, au vrut sã vinã cam toti. Au rãmas, însã, ca sã nu perturbãm activitatea primãriei azi”, a mai spus primarul din Petrosani. Echipa Jiul din Petrosani împlineste, la începutul lunii august, 100 de ani, moment ce va fi sãrbãtorit si, pânã atunci, administratia bazei sportive vrea sã curete tribunele de buruieni, sã tundã iarba, sã taie copacii crescuti printre scaunele de pe stadion, asa încât totul sã fie pregãtit de marea sãrbãtoare.
„În 3 august avem organizatã aceastã sãrbãtoare. Se împlinesc 100 de ani de la înfiintarea clubului Jiul. Aici, pe bazã sportivã, vor fi tot felul de activitãti. Vom avea si un meci demonstrativ între  legendele Jiului si foarte multe meciuri pe care le vor avea copiii. Cei de la Sirineasa au si plecat din bazã sportivã acum o sãptãmânã si numai bie putem sã ne desfãsurãm activitatea nestingheriti”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi.
Staff-ul echipei Energeticianul a plecat acum o sãptãmânã de aici, însã, desi s-a vorbit despre faptul cã bazã ar fi fost întretinutã corespunzãtor, realitatea aratã altfel: copaci crescuti în tribune, vegetatie uriasã, gazon netuns, porti nevopsite, ziduri scrijelite cu sloganuri din galerie si multã mizerie.
Diana Mitrache