Sute de obiecte cu specific montan sunt tinute într-o încãpere care nu poate fi numitã muzeu. La Petrosani ar trebui sã functioneze un muzeu al muntelui. Proiectul a fost gândit de acum câtiva ani buni, însã pânã acum nu s-a gãsit un spatiu adecvat care sã adãposteascã exponatele. Astfel, reprezentantii Asociatiei Schi – Turism Montan Pro Parâng  solicitã o finantare pentru amenajare Muzeulu Muntelui prin proiectul finantat de Primãria Petrosani.
„Asociatia Schi-Turism Montan „Pro-Parâng” Petrosani a achizitionat peste 500 de exponate care se vor regãsi în acest muzeu. Muzeul muntelui va fi reprezentativ pentru istoria turismului montan din România, fiind singurul muzeu de acest gen, si în acelasi timp un punct de reper pentru orasul nostru”,  spun reprezentantii Asociatiei.
Pentru a obtine finantare cei de la asociatie au depus o solicitare la Primãria municipiului Petrosani, în cadrul proiectului de bugetare participativã. Pentru ca proiectul sã fie declarat eligibil este nevoie de voturile petrosãnenilor.
Cosmin BACIU