Consiliul Judetean Hunedoara a încãrcat în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfãsurare al achizitiilor publice (SICAP) caietul de sarcini pentru executia proiectului „Amenajare sens giratoriu la intersectia DN66 cu strada Dealului, Municipiul Petrosani, judetul Hunedoara”.
„Am convingerea cã acest proiect va rezolva problemele care tin strict de îmbunãtãtirea standardului de circulatie rutierã si evitarea oricãrei posibilitãti de a avea accidente în aceastã zonã”, a declarat Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. La rândul sãu, administratorul public, Costel Avram, subliniazã importanta mobilizãrii exemplare a aparatului de specialitate din administratia judeteanã pentru realizarea acestui proiect.
„Am fost la fata  locului cu presedintele Mircea Bobora, în urmã cu douã sãptãmâni am aprobat indicatorii tehnico-economici, iar acum scoatem la licitatie executia. Am promis si am arãtat cã ne tinem de cuvânt. Îmi doresc ca proiectele Consiliului Judetean Hunedoara sã fie realizate în ritm accelerat, pentru cã am demonstrat cã, dacã se vrea cu adevãrat, se poate”, a declarat Costel Avram. Amenajarea sensului giratoriu de la intersectia DN66 cu strada Dealului (intrarea spre orasul Petrila) este necesarã pentru decongestionarea traficului la schimbarea directiei de mers din intersectie, fluidizarea circulatiei auto si  pietonale, dar mai ales pentru scãderea riscului de accidente rutiere. Valoarea investitiei este de 700 de mii de lei, iar suma va fi  asiguratã din bugetul Consiliului Judetean Hunedoara.