Peste 200 de asociatii primesc bani de la Consiliul Judetean Hunedoara

Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat acordarea unor finantãri nerambursabile pentru anul 2019. Potrivit  documentului, sute de proiecte au fost respinse.
În perioada 5 iunie – 19 iunie, Comisia de evaluare si selectie a asociatiilor, fundatiilor sau organizatiilor neguvernamentale fãrã scop patrimonial care initiazã si organizeazã actiuni, programe, proiecte culturale, inclusiv culturã scrisã si educativ-stiintifice, sportive, unitãtilor de cult, pentru care se pot acorda finantãri nerambursabile din fonduri  publice a evaluat în “sistem competitiv actiunile, programele sau proiectele în domeniul cultural, sportiv, educative stiintifice, tineret si al cultelor religioase, initiate si propuse a fi organizate de asociatiile, fundatiile si unitãtile de cult din judetul Hunedoara, în numãr de 267”, aratã documentatia.
Astfel, pentru domeniul culturã au fost depuse si analizate 24 de solicitãri, din care 17 solicitãri au fost admise si propuse pentru acordarea finantãrii nerambursabile, iar 7 solicitãri au fost declarate neeligibile; Pentru domeniul culte au fost depuse si analizate 154 de solicitãri, din care 109 solicitãri au fost admise si propuse pentru acordarea finantãrii  nerambursabile, 42 de solicitãri au fost respinse pentru cã nu au îndeplinit criteriile de selectionare si nu au obtinut punctajul necesar calificãrii pentru obtinerea unei finantãri nerambursabile, iar 3 solicitãri au fost declarate neeligibile; Pentru domeniul sport au fost depuse si analizate 56 de solicitãri, din care 45 de solicitãri au fost admise si propuse pentru acordarea finantãrii nerambursabile, iar 11 solicitãri au fost declarate neeligibile; pentru domeniul tineret au fost depuse si analizate 33 de solicitãri, din care 23 de solicitãri au fost admise si propuse pentru acordarea finantãrii  nerambursabile, iar 10 solicitãri au fost declarate neeligibile.
Au existat 4 contestatii, 3 au fost respinse de Comisia de solutionare a contestatiilor, iar o contestatie a fost admisã si retrimisã în vederea reevaluãrii Comisiei de evaluare si selectie. În urma reevaluãrii proiectului, comisia a respins proiectul.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Peste 200 de asociatii primesc bani de la Consiliul Judetean Hunedoara

  • 8 iulie 2019 la 14:27
    Permalink

    Ar fi frumos sa stim si noi cine sunt aceste asociatii, fundatii si organizatii din judetul Hunedoara si mai ales din Valea JIului. Sa vedem si noi ce actiuni fac aceste organizatii cu banii nerambursabili….
    Poate in numerele viitoare..!!!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.