Aproape 50 de tineri din comunitãtile românesti de lângã Atena si Salonic (Grecia), participanti la cea de-a treia editie a Taberelor ARC, au ajuns în judetul Hunedoara.
Acestia au fost primiti în sala de sedinte a Consiliului Judetean Hunedoara de cãtre presedintele Mircea Bobora, vicepresedintele Sorin Adrian Vasilescu si administratorul public, Costel Avram, alãturi de directorul Directiei Judetene de Sport si Tineret,  Lorincz Szell.
Presedintele Mircea Flaviu Bobora le-a urat „Bun venit” tinerilor români si i-a îndemnat sã fructifice aceastã experientã descoperind bogata zestre a judetului Hunedoara, locul în care a luat nastere poporul român. În perioada 1 iulie – 12 august, în judetul Hunedoara (tabãra Cãprioara) vor veni aproximativ 300 de tineri români de pretutindeni (în sase serii).
Judetul Hunedoara, pe harta Programului de tabere ARC
Programul este destinat elevilor si tinerilor români din tãrile aflate în jurul granitelor si Balcani,  precum si din diaspora si este organizat de  Ministerul Românilor de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Turismului. Activitãtile organizate în cadrul Programului se axeazã pe dezvoltarea  abilitãtilor de comunicare în limba românã, pe  informarea participantilor asupra istoriei românilor si aprofundarea cunostintelor de culturã si civilizatie româneascã.
Obiectivele Programului de tabere „ARC” sunt:
– Sprijinirea românilor de pretutindeni pentru a-si pãstra si afirma identitatea etnicã, lingvisticã, religioasã si culturalã;
– Dezvoltarea legãturilor cu România ale românilor de pretutindeni, îndeosebi copiii si tinerii cu rezultate deosebite;
– Promovarea imaginii României si a românilor în rândul comunitãtilor românesti din afara granitelor;
– Promovarea educatiei în limba românã si accesul la valorile patrimoniului  cultural românesc;
– Dezvoltarea abilitãtilor de comunicare în limba românã si mijlocirea  contactului între etnicii români din diferite tãri. Deschiderea oficialã a Taberei ARC va avea loc sâmbãtã, 6 iulie, la ora 10, la tabãra Cãprioara.
Biroul de presã