Echipa Energeticianul, fostã Sirineasa, care juca pe stadionul Jiul din Petrosani, a plecat. Patronul echipei, Nicu Sarcinã a decis sã lase toate planurile din Valea Jiului si sã plece cu tot cu jucãtorii, lãsând, la sfârsitul sãptãmânii trecute, un mãnunchi de chei administratorului.
Cei din Primãria Petrosani spun cã nu au discutat nimic si cã totul s-a întâmplat efectiv peste noapte, când responsabilii cu echipa au spus cã ar fi plãtit prea multi bani, inclusiv pentru apa  consumatã.
„Nu i-am pus sã plãteascã mai mult decât ar fi trebuit. Chiar lucram la noul contract de închiriere pe un an de zile, la solicitarea lor. Problema cred cã e totusi de bani si de finantare a acestei echipe care ar fi dorit sã ajungã în divizia A, sau sã rãmânã în B si, probabil, s-au gândit cã e mai putin costisitor sã meargã spre zona de bastinã”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Cei de la Energeticianul ar fi luat cu ei portile, tabela de  marcaj si cam tot ce au adus, iar de luni dimineatã, administratorul stadionului a început sã facã inventarul. „Nu au spus nimic. Nu stiu ce porti au luat. Stadionul avea cam tot ce trebuia din punct de vedere tehnic. O sã vedeam azi (n.r. luni, 1 iulie), administratorul va face inventarul, ca sã vedem dacã totul e în regulã. Dacã nu este, vom urma cãile legale”, a mai adãugat primarul.
Totul se petrece acum când echipa din Valea Jiului împlineste 100 de ani si când stadionul urmeazã sã primeascã numele lui Petre Libardi. Administratia localã chiar spune cã are planuri pentru acest stadion si cã va derula un proiect prin Compania Nationalã de Investitii, care va construi aici un teren de fotbal sintetic.
Diana Mitrache